Pápa

2015.06.25. 19:50

Hamarosan elkészül a borsosgyőri orvosi rendelő

Pápa-Borsosgyőr - A célegyenesbe érkezett a borsosgyőri orvosi rendelő építése, melyet néhány héten belül használatba vehetnek a helyiek – tájékoztatott Áldozó Tamás polgármester a beruházás csütörtök délutáni megtekintésekor.

Polgár Tibor

Mint mondta, az önerőből finanszírozott városrészi fejlesztéseket magában foglaló terv borsosgyőri részprogramjának első beruházása az új rendelő, melynek építési munkálatai az év elején kezdődtek, mostanra pedig csaknem teljesen elkészült a megközelítőleg 50 millió forintból létrehozott épület. Áldozó Tamás megjegyezte, a környezetrendezés során célul tűzték ki, hogy az új építmény és a művelődési ház mögötti udvart egy olyan közösségi térré építsék át, ahol rendezvényeket is lehet tartani.

A borsosgyőriek néhány héten belül használatba vehetik az új orvosi rendelőt
Fotó: Polgár Tibor

Az orvosi rendelőt érintő beruházással párhuzamosan a szomszédos kultúrháznál is végrehajtanak egy fejlesztést: rámpát építenek, hogy a mozgásukban korlátozottak számára könnyebben megközelíthető legyen az épület. A polgármester elmondása szerint a közeljövőben a város több más helyein is építenek majd hasonló rámpákat.

– Ha elkészül az orvosi rendelő és a rámpa, akkor elmondhatjuk, hogy 2015-ben ezzel a legnagyobb saját forrásból finanszírozott önkormányzati beruházás valósult meg a városban – mutatott rá Áldozó Tamás. Hozzáfűzte: Borsosgyőrön a továbbiakban olyan klasszikus feladatokat kell megvalósítani, mint például a vízelvezető-árkok rendezése, a közvilágítás korszerűsítése, vagy a járdaépítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!