Pápa

2015.08.20. 16:58

Itáliai turnén a fúvósok

Pápa – Olaszországi koncertúton vett részt Pápa Város Fúvós zenekara, melynek tagjai Firenzében és az Ancona megyei Staffoloban léptek fel a zeneszerető közönség örömére.

Munkatársunktól

Huszonegyedik alkalommal rendezték meg az olasz kisváros, Staffoloa fúvószenekari fesztiválját, amelyre a pápai együttes is meghívást kapott. – A rendezvény háromnapos volt, egy hétvégét ölelt fel, de a zenekarunk idén korábban indult útnak, mivel az olasz fúvószenekari szövetségtől is kaptunk egy fellépési lehetőséget Firenze történelmi központjában, a San Lorenzo téren – tudtuk meg Mógor-Schmidt Katalintól, a Pápai Fúvósok Egyesületének elnökétől. Mint mondta, a műsoros előadások mellett csapatépítő programokat is szerveztek: felkeresték az Adriát, meglátogatták a helyi nevezetességeket, és természetesen élvezték az olasz kávé, fagylalt és ételek ízét is.

A külföldi utakra mindig különlegességekkel készül a zenekar, idén két nagysikerű műsorukat, a Blues Brothers és az ABBA Show-t adták elő Kövendi Eszter, illetve Ekanem Bálint énekesek közreműködésével. – Staffolonak van egy ötvenfős fúvószenekara. Meghívtuk őket arra a fesztiválra, amelyet az Esterházy-kastély udvarán tervezünk megrendezni 2016. július 5-11. között, zenekarunk újjáalakulásának 70. évfordulója alkalmából. Érkeznek vendégzenekarok az erdélyi Székelykeresztúrról, Finnországból, illetve holland testvérvárosunkból, Kampenből is. Itthoni vendégeket Ajkáról várunk, továbbá fellép majd Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara. Minden napra jut egy-egy koncert, a fesztivál pedig egy nagy közös fellépéssel zárul – avatott be nagyszabású terveikbe Mógor-Schmidt Katalin.

Pápa Város Fúvószenekara legközelebb vasárnap, majd augusztus 29-én koncertezik majd – mindkétszer a pápai Esterházy-kastély udvarán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!