Pápa

2015.08.06. 13:42

Mászóöv és mentőkötél: önmentést gyakoroltak a pápai tűzoltók

A tűzoltók kiképzésének, ismereteik folyamatos bővítésének és a káresetek sikeres felszámolásánál szükséges tapasztalat megszerzéséhez legfontosabb a gyakorlás.

Ahhoz, hogy a tűzoltók minden lehetséges szituációra felkészültek legyenek, hogy a káreseteknél a mentéshez, tűzoltáshoz a legjobb és legmegfelelőbb módszereket válasszák ki, hosszas tanulási és technikai, gyakorlati képzéssorozat vezet.

A Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság „B" szolgálati csoportja, augusztus 6-án önmentési gyakorlatot hajtott végre a laktanya udvarán. A tizenöt méter magas tömlőszárító torony legfelső ablakából, a mászófalon kellett a tűzoltóknak – kötélbiztosítás mellett – mászóöv és mentőkötél segítségével leereszkedni.

A gyakorlat fő célja a tűzoltók rutinjának, fizikai, szellemi és pszichés állóképességének javítása. Ennek érdekében a beavatkozó állomány rendszeresen, a képzési tervnek megfelelően, részt vesz ehhez hasonló gyakorlatokon, annak érdekében, hogy a tűzoltás és műszaki mentési feladatok mellett, a kötéltechnika, így az önmentés is készségszintű legyen minden tűzoltónak.

Fotó: Pápai HTP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!