Pápa

2015.11.07. 20:15

Emlékdiplomával ismerték el munkájukat

Pápa - Emlékdiplomával jutalmazták azokat a pedagógusokat, akik oklevelük megszerzése után aktív éveiket ezen a pályán töltötték.

Polgár Bettina

Arany-emlékdiplomában azok részesültek, akik 50 évvel ezelőtt zárták tanulmányaikat, gyémánt-emlékdiploma pedig 60 év után jár. Ez alkalommal mindkettőt 9-9 pedagógus érdemelte ki az elmúlt évtizedek során végzett oktatói tevékenységéért.

Ez alkalommal 9-9 pedagógus részesült arany-, illetve gyémánt-emlékdiplomában
Fotó: Vallner Bettina

Az átadóünnepségnek az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola aulája adott otthont, ahol az intézmény diákjai ünnepi műsorral köszöntötték az egykori pedagógusokat. Unger Tamás, Pápa alpolgármestere a rendezvényen mondott köszöntőjében kiemelte, ő maga szintén tanárként kezdte pályáját, melyben nagy szerepe volt egykori oktatójának is. – A pedagógusok sok esetben képesek valami olyat adni, ami meghatározhatja az ember egész életét – hangsúlyozta az alpolgármester.

Bánhidi Miklós, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának oktatója rámutatott: az emlékdiploma egy jelkép, az ezt kiérdemlők pedig évtizedekkel korábban fogadalmat tettek, miszerint hosszú távú közvetítő lesznek az emberek által felkarolt értékeknek, a különböző tudományoknak és művészeteknek. – Tanítóként hozzájárultak ahhoz, hogy kitáruljon a világ a gyermekek előtt, akik ezáltal új ismereteket szerezhettek, fizikai és mentális képességeiket fejleszthették. A diákokat olyan erkölcsi követelményekkel ismertették meg, mint a fegyelem, a tolerancia, a felelősségvállalás, a bizalom és a baráti összetartozás – fogalmazott Bánhidi Miklós.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!