Pápa

2015.12.28. 20:14

Idén is jutalmazták a kiemelkedő eredményt elért pápai diákokat

Pápa - Az idei év során hazai és nemzetközi tanulmányi, illetve sportversenyeken sikeresen szerepelt diákokat és tanáraikat, felkészítőiket díjazta a város önkormányzata. A hagyományos, év végi jutalmazáson 330 Jó tanuló, jó sportoló elnevezésű címet osztottak ki.

Molnár Tímea

Sportolók esetében az 1-6. hely valamelyikén, tanulmányi versenyeken ugyancsak az első hatban kell végezni országos vagy nemzetközi megmérettetésen ahhoz, hogy egy általános vagy középiskolás a városi sportcsarnokban év végén megrendezendő ünnepségre meghívást kapjon.

A jutalmazottak között van idén Cserkuti Sándor, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanulója, ő a Jedlik Ányos országos matematikaversenyen első helyezést ért el. Szintén matematikában jeleskedett Döbröntei Dávid, a Türr István Gimnázium diákja, aki az Arany Dániel matematikaversenyen végzett az élen. De nemcsak a matekosok brillíroztak, az angol, a magyar nyelv és irodalom, az informatika, a földrajz, a biológia, a gazdasági tárgyak kedvelői is szép eredményeket értek el. Emellett a Szakma Kiváló Tanulója verseny is hozott egy pápai döntőst: Novák Martin, a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola diákja a húsipari termékgyártók között lett 4. helyezett.

Horváth Evelin, a Tarczy Lajos Általános Iskola 6. osztályos tanulója átveszi az elismerést Áldozó Tamástól. Evelin a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny kárpát-medencei döntőjében 4. helyezett lett
Fotó: Molnár Tímea

A sportolók között 2015-ben a legrangosabb versenyen a Balla DSE lány labdarúgói szerepeltek, akik a nemzeti válogatott tagjaiként a speciális olimpia nyári világjátékain, Los Angelesben harmadik helyezést érdemeltek ki. Kiemelkedő eredményt ért még el a Delta Íjászegyesület sportolója, a Türr gimnázium tanulója, Vései Réka, ő világbajnoki elsőséget szerzett.

A tánctól a sakkig, a tornától a vízilabdáig számos sportágban teljesítettek úgy a pápai diákok, hogy Áldozó Tamás, a város polgármestere nyilvánosan gratuláljon nekik. A városvezető köszöntőjében hangsúlyozta: egy közösségnek meg kell becsülnie tehetségeit. Azokat, akik tehetségüket kiegészítik kitartó tanulással, szorgalommal, gyakorlással, és ennek köszönhetően eredményeket érnek el.

- Ők lesznek az adott közösség példaképei, akiket minél többen követni szeretnének - fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!