Pápa

2016.02.15. 19:59

A helyi gazdaság kritikája

Pápa - A város gazdasági teljesítőképessége a számok nyelvén láthatóan romlott az elmúlt másfél évben - jelentette ki Grőber Attila szocialista önkormányzati képviselő a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központban tartott évértékelőjén.

Polgár Tibor

Példaként említette az önkormányzat nemrég elfogadott 2016-os költségvetését. 

- Idén a város a saját erejéből mindössze 238 millió forintot tud előteremteni fejlesztésre. Ez az összeg csak kicsivel több annál, mint amit az önkormányzat az új adókkal beszed. Tehát az új adók nélkül a város gazdasági teljesítőképessége és önfejlesztő képessége nagyon közel van a nullához - hangsúlyozta Grőber Attila. Az MSZP helyi elnöke hozzátette, Pápa fejlődéséhez nemcsak a sikeres európai uniós pályázatokra kell várni, hanem erősíteni kell a város önfejlesztő képességét.

Grőber Attila, a Magyar Szocialista Párt pápai elnöke
Fotó: Polgár Tibor

- 2005 és 2014 között a 15 és 64 év közötti aktív lakosság létszáma 23 076 főről 21 180-ra csökkent. Ez kétezer embert jelent. Törekedni kell rá, hogy a város növelje a munkaerő-megtartó képességét. Ezt elsősorban a fizetőképes kereslet megadásával és a helyi vállalkozások támogatásával érhetjük el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!