Pápa

2016.02.19. 18:33

Tűzoltók sikere

Pápa - A helyi tűzoltóság csapata nyerte meg a közintézmények számára kiírt idei Télutó-kupát. A teremlabdarúgó-szezont záró tornán hat csapat indult, a lánglovagok kiegyensúlyozott mezőnyben végeztek az élen.

Molnár Tímea

Nem úgy indult a teremfocitorna, hogy a végelszámolás a tűzoltók győzelmét hozza. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a Pénzügyőrség közös gárdája nagy lendülettel startolt: két mérkőzés után két győzelem állt a nevük mellett, a bázisreptéren szolgálatot teljesítő külföldi katonák ellen 2:1-re, a pápai önkormányzat legénysége ellen pedig 2:0-ra nyertek. A lánglovagok ezzel szemben a városvezetőktől 2:1-es vereséget szenvedtek, majd a helyi média - testnevelők által megerősített - csapatával szemben egy 1:1-es döntetlent játszottak.

Az idei Télutó-kupán a tűzoltók szerezték meg az aranyérmet
Fotó: Haraszti Gábor

Végül kiderült, ez volt a bemelegítés a későbbi győztesnek. A körmérkőzéses lebonyolítási forma harmadik találkozója ugyanis elhozta a fordulatot, éppen az addig remeklő NAV-Pénzügyőrség ellen. Az 1:0-s győzelmet még kettő hasonló követte, egy a külföldi, majd még egy a magyar katonák ellen, ez az eredménylista pedig a végső győzelemig vitte a tűzoltókat.

A 2016-os Télutó-kupa második helyén a NAV-Pénzügyőrség végzett, a harmadik a hely a külföldi, míg a negyedik a magyar katonáké lett. Ötödik helyen végzett az önkormányzat alakulata, a mezőnyt a TV Torna néven szerepelt médiamunkások és tesitanárok zárták. A legjobb játékosnak Kiss Lászlót (Tűzoltóság), a legjobb kapusnak Hajtai Pétert (NAV-Pénzügyőrség) választották meg, a gólkirály a külföldi katonákat erősítő Jethro Butler lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!