Pápa

2016.05.20. 15:17

Mulatság a honvédelem nevében

Pápa - Május 21-én ünnepeljük a magyar honvédelem napját, Buda várának 1849-es visszafoglalására emlékezve. E naphoz kapcsolódóan gyűlt össze pénteken a Honvéd Bajtársi Klub a Helyőrségi Művelődési Otthonban.

Laskovics Márió

A korábban Ivó-napi rendezvényként ismert találkozót ez évtől honvédelmi napként tartja meg az egyesület – tájékoztatta lapunkat Farkasdi Lajos, nyugállományú őrnagy, a klub elnöke.

A klub néhány vezetőségi tagja: Mózes Gábor, Polyák István, Farkasdi Lajos (elnök), Horváth Ferenc

Az esemény az ő, majd a klub titkára, Horváth Ferenc köszöntő beszédével indult. Ezeket követően különböző elismeréseket adtak át. Előbb Hujber László törzszászlós, a 3. számú Toborzó és Érdekvédelmi Központ képviseletében adta át az általuk adományozott elismeréseket Tüdős István, Gyenge Gyuláné, és Németh István részére a Magyar Honvédségért végzett munkájukért. Majd a klub részéről két 75 éves tagjukat köszöntötték születésnapjuk alkalmából (Tüdős István, Edelényi Szabó Zoltán). „A Honvédelem napja” alkalmából a közösség érdekében huzamos időn át végzett önzetlen tevékenység és a klubmozgalom célkitűzéseinek megvalósításáért végzett kiváló munka elismeréseként négy tagot díjaztak oklevéllel (Dudaszeg János, Erdős Ferenc, Horváth Ferenc, Varga Gyula). Végül két zenésznek, Füredi Lajosnak és Füredi Gyulának tiszteletbeli tag címet adományoztak.

Az egyesület női tagjai süteményekkel is készültek. Szólás Mária, Bakainé Katalin, Polyákné Erzsébet, Mészárosné Oláh Judit Fotó: Laskovics Márió

A klub nőnapi rendezvényének viszonzása gyanánt az esemény kulturális programjának legnagyobb részét a klub hölgy tagjai prezentálták. Ruzsásné Őri Zsuzsanna köszöntötte a férfiakat Ivó-nap alkalmából. Majd Gosztola István, a klub örökös versmondójának vicceit és szavalatait hallhatták az egybegyűltek. A klubnak van egy tizenhat tagú, Vidám nagyik nevű énekkara is. Ők előbb egy operett-csokorral, majd egy vidám színdarabbal kedveskedtek a tagoknak. A két fellépés között Mészárosné Oláh Judit vezetőségi tag, az esemény egyik szervezője szórakoztatta a többieket férfiakról szóló rövid szösszeneteivel. Az egyesület nőtagjai gondoskodtak továbbá a süteményekről, italokról. A műsor után vacsorával, tombolával, zenés-táncos mulatsággal zárult a vidám hangulatú esemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!