Pápa

2016.06.12. 16:45

Örömteli festmények kiállítása

Pápa - Nagy Katalin festményeiből nyílt kiállítás a Háromhatár Kulturális Egyesület kiállítóterében, az ipari parkban található Inkubátorházban. A pápai az első önálló kiállítása a nagyvázsonyi alkotónak.

Molnár Tímea

A végzettsége szerint ruhaipari mérnök Nagy Katalin élete nem áll távol a képzőművészettől. Pályafutása során tanárként a technika, valamint a fizika tantárgy mellett ugyanis rajzot is oktatott a nagyvázsonyi diákoknak, majd, amint lehetősége nyílt, saját önkifejezésének módjára is rátalált: néhány éve Simon M. Veronika és Nógrádi Katalin festőművésztől tanul.

Nagy Katalin nagyvázsonyi festő (balra)  kiállítása június 30-áig tekinthető meg az ipari parkban található Inkubátorházban Fotó: Molnár Tímea

- Nagyon szeretek festeni, tájképeket, virágokat, házakat, csendéletet. Nincs kedvenc témám, próbálkozom mindennel. Portréval is kísérleteztem már - tudtuk meg Nagy Katalintól. Képei leginkább olajfestmények, a festőanyag markáns színei élettelivé teszik alkotásait. Napraforgók, muskátlik, orgonák, esős táj, hegyi út, tóparti kép - bármelyik témát is választja a festő, mindből sugárzik a tisztaság, a harmónia. Vagy, ahogyan az első önálló kiállítására szóló meghívóban feltüntették: Örömteli próbálkozások .

A nagyvázsonyi alkotót Portik Péter, a Háromhatár Kulturális Egyesület elnöke köszöntötte a tárlat megnyitóján. A rendezvényen közreműködött Böröczky Judit és Tóth Baróta Adrienn. A kiállítás június 30-áig látogatható, hétfőtől péntekig 8 és 12 óra között, vagy telefonon külön egyeztetett időpontban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!