Pápa

2016.07.20. 18:10

Vizslatalálkozó a Malom-tónál

Pápa - Vidám kutyaugatás töltötte be egy nap erejéig a második alkalommal megrendezett vizslatalálkozónak otthont adó Malom-tavat és környékét.

Polgár Bettina

Somogyi Anikó, a vizslatalálkozó szervezője lapunknak nyilatkozva elmondta, kétnapos programot tartottak, mely alkalmával a távolabbról érkezettek Kupon szálltak meg, ahol lehetőség nyílt ismerkedésre, beszélgetésre is. Másnap a Malom-tavat és környékét vették birtokba a kutyák, illetve gazdáik.

Fotó: Somogyi Anikó

- Áprilisban Nagykátán volt egy vizslatalálkozó Tóth Tímea szervezésében, ami nagyon jól sikerült. A malom-tavi összejövetel pedig remek alkalom volt arra is, hogy Marci, a magyar vizslám távolabb élő testvéreivel, Matyival és Mohával találkozzon. Az eseményre sok barátot, gazdit hívtunk meg, így 21 vizsla és több keverék kutya is együtt futkározott a tóparton - magyarázta Somogyi Anikó. Mint mondta, a programot kissé megzavarta az esős időjárás, de a helyszínen szerencsére fedett sátor is a rendelkezésükre állt.

A vizslatalálkozón jóleső, ízletes falatokkal kedveskedtek a résztvevő gazdáknak és ebeknek egyaránt, majd amikor elállt az eső, közös sétát tettek a tó körül. - A kutyák boldogan szaladgáltak, ugráltak, többször belecsobbantak a vízbe. Valósággal áradt belőlük a boldogság - mesélte lelkesen a találkozó szervezője. A program résztevőit citerazenekar is szórakoztatta, melynek tagjai előadták többek között az Újra itt van, a Régi csibészek, illetve az Azt a kutya mindenit a világnak című dalokat. Emellett lelkes felajánlások révén finomabbnál finomabb süteményeket is fogyaszthattak a jelenlévők.

- A kutyák végig jól kijöttek egymással, noha több eb először találkozott az eseményen részt vevő társaival. Az aktív kikapcsolódásban a nap végére már elfáradt a négylábúak többsége, azonban néhány vizsla az utolsó pillanatig vidáman rohangált - fűzte hozzá Somogyi Anikó. Megjegyezte, a nagy érdeklődésre való tekintettel már szervezés alatt áll a következő, immár harmadik vizslatalálkozó, melyet Süttőn tartanak majd augusztus 20-án és 21-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!