Pápa

2016.09.05. 17:22

Dohányzás, alkohol, drog, AIDS – Meg kell tanulni nemet mondani

Pápa - A tanévkezdéssel munkához láttak az iskolarendőrök, valamint továbbra is folytatódik a Dohányzás-Alkohol-Drog-AIDS (DADA) elnevezésű program a biztonságra nevelés jegyében.

Polgár Bettina

Császárné Elek Veronika címzetes rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója lapunknak nyilatkozva kifejtette, a DADA-program három oktatási intézmény öt osztályát érinti.

- Ezáltal a gyerekek nagyon sok hasznos dolgot tanulnak meg azzal kapcsolatban, hogy az őket ért negatív hatásokra hogyan tudnak nemet mondani, illetve hogyan tudnak helyes, a saját biztonságukat szolgáló döntéseket hozni - hangsúlyozta a rendőr alezredes.

Fotó: Vallner Bettina

A Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója hozzáfűzte, emellett folytatódik az iskolai bűnmegelőzési tanácsadó tevékenység is. - Három pápai középiskolában lesz jelen egy kollégánk, Sándor Zsolt rendőr hadnagy, aki nagyon sok időt tölt majd el ezekben az oktatási intézményekben. Ő egyben a drogprevenciós összekötő tisztünk is, akihez a gyermekek, a pedagógusok és a szülők bátran fordulhatnak a drogokkal kapcsolatos kérdéseikkel, tanácsokat kérhetnek tőle. Sándor Zsolt emellett telefonon és elektronikus úton is tájékoztatást ad a droghasználat büntetőjogi következményeiről. Elérhetősége megtalálható a középiskolák honlapján - fűzte hozzá Császárné Elek Veronika.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!