Pápa

2016.12.11. 13:40

Együtt készülődtek a karácsonyra Erzsébetvárosban

Pápa – Jó időben, jó helyen, jó emberek közössége közel százezer forintot gyűjtött össze a városrészi óvodának, az összegből játékokat vásárolnak a gyerekeknek.

Laskovics Márió

Jó hangulatban telt az Erzsébetvárosi advent szombat délelőtt és kora délután a Kocsis büfé közvetlen környezetében, a civil kezdeményezésű ünnepváró alkalmon a városrészi óvodának gyűjtöttek adományokat, s végül 94 875 forint jött össze. A jótékony célú ételfőzésen négy csapat vett részt: a vasutasok, a büfé törzsvendégei, a Fidesz és az Erzsébetvárosi fiatalok. A délelőtt folyamán többen ajánlottak fel karácsonyi süteményeket, illetve helyezték el díszeiket az egyik lakó által felajánlott, a büfé előtti területen felállított fenyőfára. A kirakodóvásárt Mozgai Zsolt gyűjtő ásványbörzéje is színesítette.

Venczel Csaba, Kovács Zoltán, Papp András, Petri Lászlóné, Unger Tamás

- A mai rendezvény annyit ér, amennyit beletettünk. Semmilyen költségvetési kiadás nem terheli, mindent a lakók hoztak, legfőképp a szeretetüket. Hagyományteremtő céllal, kényszerek nélkül lehettünk együtt amellett, hogy az óvodát támogathattuk. Egy helyi cég is felajánlotta adományozási szándékát az óvodavezetővel való egyeztetés után – számolt be Venczel Csaba önkormányzati képviselő.

Az ebéd után megköszönték a részvételt és a felajánlásokat, ismertették a befolyt összeget, majd Papp András ötletgazda, a Kocsis büfé nyár óta gyűjtést szervező üzemeltetője átnyújtotta a pénzösszeget az Erzsébetvárosi Óvoda vezetőjének.

- Kolléganőim és a szülők süteményekkel, zsákbamacskával készültek, melyekből az érdeklődők önkéntes felajánlással vásárolhattak. A gyerekekkel karácsonyi díszeket készítettünk, gyűjtöttünk. A befolyt összeget óvodai játékokra fordítjuk, köszönjük szépen – tudtuk meg Petri Lászlóné óvodavezetőtől.

Fotó: Laskovics Márió

Köszöntőjében Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, területi közigazgatásért felelős államtitkár a kezdeményezés közösségformáló erejét hangsúlyozta. Unger Tamás alpolgármester úgy fogalmazott, hogy még mindig többet beszélünk a jótékonykodásért, mint teszünk érte, jó ellenpéldája volt ennek az Erzsébetvárosi advent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!