Pápa

2016.12.31. 14:52

Szilveszteri játszóház a Kópé-Várban

Pápa _ Színpompás álarcokat készíthettek a Kópé-Vár szilveszteri játszóháza alkalmával a fiatalok.

Polgár Bettina

– A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) az intézményi költségvetésből minden évben három szünidei programot valósít meg. Ezek között szerepelnek a tavaszi és őszi kirándulásaink, harmadikként pedig mindig a téli szünetben is kínálunk lehetőséget az értékes kikapcsolódásra a gyereknek és a családoknak – hangsúlyozta a szilveszteri játszóház kapcsán Müller Orsolya, a JMSZK munkatársa.

Somogyiné Böröczky Szilvia kulturális szervező kiemelte, a szilveszter jegyében igyekeztek egy olyan játszóházat szervezni, ahol a kisgyermekes családoktól a kamaszokig mindenki megtalálja a kedvére való elfoglaltságot. – Biztosítottunk egy olyan kézműves foglalkozást, ami nem igényelt túlzott kézügyességet. Nagyon sok hozzávalót készítettünk elő, melyekből könnyű volt összeállítani egy-egy tarkabarka farsangi álarcot, emellett szilveszteri eszem-iszom is várta a résztvevőket, akiknek egy kis szörppel és rágcsálnivalóval kedveskedtünk. Mindeközben pedig a nagyterem szőnyegén a legkisebbek is játszhattak – ismertette a kulturális szervező.

– Emellett az év többi napján is mindig várjuk a játszani, kikapcsolódni vágyókat. Akinek szükség van rá, nagyon szívesen segítünk, biztosítunk kézműves foglalkozást, vagy egyszerűen csak leülünk társasjátékozni az erre kedvet érzőkkel. Szívesen beszélgetünk a Kópé-Várba betérőkkel, ezt az idősebb vendégek nagyon szeretik. Természetesen arra is lehetőséget kínálunk, ha valaki szabadon, magában szeretne tevékenykedni, játszani, mert a feltételek adottak – magyarázta Somogyiné Böröczky Szilvia.

Müller Orsolya rámutatott, sokan nem tudják még, hogy a belvárosi Kópé-Vár játszóház igyenesen látogatható, a nyitva tartási időben bárki bármikor eljöhet, és tartalmasan eltöltheti itt az idejét.

A Kópé-Vár a hétfői nap kivételével a hét minden napján nyitva áll, hétvégén is. A játszóház 11 órától 18 óráig látogatható, az udvar pedig már 10 órától igénybe vehető egészen 18 óráig. Itt európai uniós szintű játszótér várja a gyermekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!