verseltek, daloltak

2018.01.25. 17:32

Farsangi foglalkozást tartottak az óvodásoknak

Az ovisuli elnevezésű kezdeményezés révén ebben a tanévben is több alkalommal találkoznak a helyi nagycsoportos óvodásokkal a pápai Tarczy Lajos Általános Iskola oktatói.

Polgár Bettina

Kalmárné Bóka Ildikó, leendő elsős tanító, a rendezvény szervezője elmondta, ezeket a foglalkozásokat általában egy-egy ünnepkörhöz kötik. – Mikuláskor játszóházat szerveztünk a nagycsoportos óvodások számára, karácsonykor meghívtuk őket az alsósok ünnepi műsorára, most pedig a farsang jegyében rendeztünk csoportfoglalkozást. Annak érdekében, hogy minden leendő elsős tanító találkozhasson az ovisokkal, három csoportban, forgószínpadszerűen tartottuk meg a foglalkozásokat – fejtette ki.

Az eseményen a két tannyelvű tagozat részről Nagyné Mayer Ágota és Kissné Vadicsku Patrícia vett részt, az informatikai tagozattól pedig Sashalmi Tamásné és Vadóczné Mátis Gabriella, valamint Svasticsné Fodor Tímea és Kalmárné Bóka Ildikó.

Fotó: Polgár Bettina

A kisgyermekeket az esemény alkalmával az iskola 4. a osztályos diákjai verses-zenés összeállítással köszöntötték, majd az óvodások a foglalkozásokon kézműveskedtek, ügyességi és logikai játékokat játszottak, valamint verseltek, daloltak a farsang jegyében.

Kalmárné Bóka Ildikó kiemelte, legközelebb tavasszal, a húsvéthoz kötődően várják majd az óvodásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!