Zsoodance Motaxautó Fest

2018.02.17. 09:30

Amatőrök és profik is megmérettettek a pápai táncfesztiválon

Harmincöt egyesület közel ezer táncosának részvételével a Zsoodance Tánc Sport Egyesület harmadik alkalommal rendezte meg a pápai Városi Sportcsarnokban táncfesztiválját.

Haraszti Gábor

Közel ezer táncos vett részt a harmadik alkalommal megrendezett pápai táncfesztiválon Fotó: Haraszti Gábor

A Zsoodance Motaxautó Festen kicsik és nagyok, lelkes amatőrök és profi versenyzők egyaránt megtalálhatták számításaikat és megmérettethették magukat.

– Idén is kétnapos volt a versenyünk – mondta Cserkuti Zsófia szervező, a Zsoodance vezetője. – Az első napon minősítő versenyt rendeztünk az amatőr csoportoknak. Azon táncosok, csoportok, egyesületek jelentkezését vártuk, akik hobbiszin-ten, tanfolyami kereteken belül táncolnak vagy egyszerűen csak még nem elég „érettek” a komolyabb versenyzéshez. Nekik szerettünk volna ezzel a fesztivállal egy kis sikerélményt, lendületet, motivációt nyújtani, örömmel mondhatom, hogy ez maradéktalanul sikerült is. Másnap profi, helyezéses verseny zajlott kimondottan a szövetségben versenyző táncosok, csoportok, egyesületek részére, olyanoknak, akik rendszeresen versenyeznek valamelyik szövetségnél, pontszerző, kvalifikációs, esetleg külföldi versenyeken vesznek részt. A megmérettetések mellett arcfestéssel, kézműves-foglalkozásokkal, meglepetésekkel, rengeteg ajándékkal, nyereménnyel és különdíjakkal készültünk a táncosoknak. A versenyre négy korcsoportban és négy kategóriában bármilyen táncstílusban lehetett nevezni a hip hopon, a diszkón át egészen a látványtáncokig.

Közel ezer táncos vett részt a harmadik alkalommal megrendezett pápai táncfesztiválon Fotó: Haraszti Gábor

A rendezvény műsorvezetője idén is Dukai Gábor volt, aki a győri Bro’n’Sis Tánciskola vezetőjeként közel 100 tanítványát hozta magával.

– Ez az esemény arról szólt, hogy a tánciskolák, edzők összefognak és irányt mutatnak az új generációnak. Úgy gondolom, itt nemcsak a verseny volt a központban, hanem az élmények, a közösség. Meg kell tanítani a fiatalokat, hogy biztassák a másikat, örüljenek egymás sikereinek, és a táncon keresztül új barátságok szövődjenek, ami a táncos közösség épüléséhez és fejlődéséhez vezethet.

A házigazdák az első napon kilenc arany- és két ezüstérmet szereztek, vasárnap pedig profi hip-hop szóló kategóriában Hunyadi-Nagy Sára negyedik helyezést szerzett, profi hip-hop duó kategóriában pedig Molnár Tamara oldalán a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!