hirdetés

2018.08.03. 13:35

A sztárok is porcelánt használnak

A sztármosoly titka a porcelán héj, más néven héjkerámia vagy préskerámia. Ezzel a fogászati vívmánnyal ráncba szedhető szinte bárki mosolya.

Senki sem jobb megmondhatója, jobban mondva példája ennek, mint az ünnepelt celebek, színészek, énekesek, akik nap, mint nap a kamerák kereszttüzében élik életüket. A fotókon, a magazinokban, vagy éppen a vásznon jól kell mutatni, ez Hollywood-ban alap követelmény, mivel az álomgyár szereplői állandóan a kirakatban, a középpontban vannak. És ők eleget is tesznek ennek, időt s pénzt nem sajnálva mindent elkövetnek azért, hogy, megjelenésük kellemes, mosolyuk pedig mindig makulátlan legyen.

Ismert emberek, akik porcelánt villantanak

Bizony, a látszat ellenére az ismertségek sem hibátlan fogsorral születnek, ezért időt kell tölteniük a fogászati székben, hogy a gyönyörű, kifogástalan mosoly megszülethessen.

Például Catherine-Zeta Jones fogai között korábban hézagok tátongtak, ám a porcelán borításnak köszönhetően ma már egységes fogazattal mosolyoghat a szépséges színésznő.

Demi Moore fogazata sem volt mindig varázslatos, fogai több árnyalatban is elszíneződöttek, és kissé egyenetlenek is voltak. Így ő szintén a porcelánhéjas fogfehérítés és korrekció mellett döntött.

Victoria Beckham szabálytalanul álló, befelé hajló fogsorral, valamint túlságosan nagy elülső fogakkal rendelkezett hajdanán, amellett fogai alapszíne kissé szürkés volt. Az ő fogproblémája is a múlté.

A már fiatalon közismertté és kedveltté vált Miley Cyrusnak aprócska és enyhén sárgás fogai voltak, amin szintén a porcelánhéj korona javított látványosan.

Manapság Hollywood talán legfoglalkoztatottabb, bájos színésznője, Scarlett Johansson sem volt elégedett egyenetlen fogsorával, s ő is a porcelánnak köszönhet e tekintetben sokat.

De Lindsay Lohan, Cheryl Cole, Emma Roberts, Blake Lively, Alessandra Ambrosio és Cher Lloyd is folytathatná a sort, hiszen az ő mosolyuk titka is ez a fogtökéletesítő technika.

Miért porcelán kerüljön a fogakra?

Az ok roppant egyszerű, a válasz mégsem egymondatos. Ugyanis még a leginnovatívabb fogászati technikákkal sem érhető el (pl. fogfehérítés, vagy fogpótlás fémkerámia koronával) olyan tökéletes mosoly, mint porcelánhéjjal, amely a legelegánsabb vívmány az esztétikai fogászat területén.

Ennek a technikának köszönhetően a formai hibák, a zománchibák, a foghossz problémák és a gyökérkezelés, vagy helytelen életmód miatti elszíneződések is eltűntethetők, méghozzá allergiamentesen és tartósan, sőt a fogak rossz dőlésszöge, a fogazat soregyenetlensége, a lekopott vagy letört fog, és a tágasabb fogrések is korrigálhatók. Valamint ennél a legkisebb a saját foganyag-veszteség is, mivel nem szükséges a fogakból nagy területeket lecsiszolni, csupán azok felszínének megmunkálásával előkészíthető a terep a befedésre.

A szabályos, fehér, vonzó fogsor elérésének menete

A fogak rendbetételét követően a fogorvos mintát vesz a fogazatról, amit elküld a fogtechnikusnak, aki egyesével elkészíti a szükséges héjakat, melyek vastagsága elenyésző, így észrevehetetlenek, nem zavaróak a szájban. A folyamatba ma már számítástechnikai segítség is bevonható, hogy a hajszálpontos végeredmény garantáltan tökéletes és kielégítő legyen. Ezt követően a fogorvos előkészíti a fogakat, majd erős, speciális fogászati ragasztóval egyenként rögzíti a porcelánfedéseket (ezek általában csak a fogak első, látható felületére kerülnek), melyekkel a megfelelő szájhigiénia és fogápolás mellett 10-15, vagy akár 20 évig biztosan nem lesz gond.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában