hirdetés

2019.05.08. 06:00

Robbanásszerűen törtek be hazánkba a kínai gyorstöltők

Nem csak a mobilok, hanem azok kiegészítő eszközei is folyamatos fejlődésen mentek keresztül az elmúlt évtizedek alatt. Mivel évről évre egyre korszerűbb okostelefonokkal rukkolnak elő a gyártók, melyek jóval erősebb hardverekkel vannak ellátva, érdemes volt már gyártás során az üzemidőre, illetve a kellően erős akkumulátorra is gondolni.

A folyamatosan fejlődő okostelefonok mellett manapság már találhatunk olyan ultramodern töltőket is, melyek vezeték nélkül működnek, és velük kényelmesen, és nagyon gyorsan fel tudjuk tölteni lemerült készülékünket.

A gyorstöltők, melyek megkönnyíthetik a mindennapjainkat

A fejlődő technológiának köszönhetően már hazánkban is egyre többen kezdik el használni azokat a kínai gyorstöltőket melyek képesek a telefonunkat akár 20-40 perc alatt is teljesen feltölteni. Ezekre az eszközökre csak rá kell tenni a mobilunkat, és a töltés már meg is kezdődik. A Huawei rukkolt elő egy 55 wattos szupergyors töltővel, melyet kimondottan a Mate X-hez fejlesztettek ki. Ez az eszköz rendkívül meg tudja könnyíteni azoknak az embereknek a mindennapjait, akik nagyon sokat használják a telefonjukat.

A Huawei gyorstöltőt azonban rövid időn belül egy másik, nagyon ismert, ugyancsak kínai márka, a Xiaomi tudta lekörözni a közel dupla erősségű, 100 wattos adapterével. A gyártó nem rég tett egy bejelentést, melyből kiderült, a Super Charge Turbo névre hallgató technológiájuknak köszönhetően ma már lehetőségünk lesz arra is, hogy egy 4000 milliamperórás akkumulátorral rendelkező készüléket röpke 16 perc alatt teljesen feltöltsünk. Könnyen lehet, hogy néhány év múlva már csak mosolyogva fogunk visszagondolni arra az időre, amikor még vezetékkel csatlakozva töltöttük fel a mobilunkat, és ez volt, hogy egy egész éjszakán át tartott. Xiaomi QI vezeték nélküli gyorstöltője is rendkívül nagy népszerűségnek örvend ma már hazánkban, hiszen rendkívül jó áron elérhető, emellett ütésálló, strapabíró, hosszú életű eszközről beszélünk.

A készüléken egy kicsi LED fény jelzi azt, az eszköz működési állapotát, és mivel a gyártó a biztonságot tartja az elsődlegesnek, ellátta a készüléket egy túlfeszültség, túláram, túlmelegedés, és rövidzárlat védelemmel is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában