hirdetés

2021.11.05. 12:18

Rekordot döntöttek a plazmaadók Veszprémben

Sikeresen zárta első rekordkísérletét a veszprémi Plazma Center. Minden eddiginél több plazmaadás történt október 29-én a center tavaly februári nyitása óta – a nap végére a 300-as kitűzött célt is meghaladta a számláló.

A rekordkísérletet megannyi előkészület és várakozás előzte meg. A Plazma Center munkatársai meglepetésekkel készültek, és igazi Halloween-i hangulatot is varázsoltak a center falai közé, hogy még emlékezetesebb legyen az esemény. Záró momentumként egy okostelevízió is kisorsolásra került az aznapi plazmaadók között.

Plazmaadás során rendszeres költségtérítés és egészségügyi szűrések, életmódtanácsok mellett jótékonykodnak is a vérplazmát adományozók. Emberi vérplazmát ugyanis számos olyan gyógyszerhez használnak, melyek szintetikus módon nem állíthatók elő. A hemofíliás betegek mindennapi életéhez, valamint szervátültetésen átesettek, égési sérülésben szenvedők számára létfontosságúak ezek a készítmények.

A jó cselekedetért pedig jár az elismerés – juttatások, nyeremények mellett a Plazma Centerben jó hangulattal, szakértő munkatársakkal és hétről hétre új akciókkal, extra napokkal is meghálálják a régi és új plazmaadók számára a rendszeres adakozást.

Sikeres rekordkísérlet a veszprémi Plazma Centerben

Ha valaki úgy dönt, csatlakozik a plazmaadók közösségéhez, nemcsak a plazmaadással jótékonykodhat, hanem rendszeres karitatív akciókban is részt vehet. A Plazma Center hónapról hónapra tesz felajánlást szervezetek, intézmények számára. A legközelebbi ilyen akció november 9-én, kedden kerül megrendezésre, amikor is a Plazma Center minden aznapi plazmaadás után 500 Ft értékben támogatja a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalokért Egyesületet.

Érdeklődj Te is bármelyik elérhetőségen keresztül!

Telefonszám: 06 70 274 3313

Címkék#Plazma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában