Hirdetés

2022.03.28. 11:27

Apró barkácsötletek tavaszra

Lassan itt a szép tavaszi idő. Ilyenkor már bőven lehet mit tenni-venni a kertben, és aki igazán érzi magában a kreativitást, könnyen és egyszerűen készíthet különféle kerti kiegészítőket is egyszerű barkácsolással. Íme, pár tipp, miket készíthetünk könnyedén.

Forrás: freepik

Első lépés a megfelelő felszerelés

Ha eddig nem nagyon barkácsoltunk, de tervezünk, akkor érdemes egy minőségi alapkészletet összerakni barkácsszerszámokból. Persze nem olyan specifikus kellékekre kell gondolni, mint egy nyomatékkulcs. Viszont egy jó kalapács, minőségi szögek és csavarhúzók, na meg egy kézre álló fűrész nem árt, ha van otthon, amikor barkácsolni szeretnénk. Hathatós segítőnk lehet még az univerzális ragasztó, illetve a tapétavágó kés is. A munkálatok befejezéséhez meg érdemes beszerezni valamilyen minőségi csiszolópapírt, ecseteket, na és persze festéket. Utóbbi akár hobbi akrilfesték is lehet, ha nem kívánunk nagy méreteket barkácsolni.

Madárodú 

Madárodúnak szinte mindenféle olyan forma jó, ami megfelel a különféle fajokhoz való ajánlásoknak. Könnyedén csekkolhatjuk a Magyar Madártani Egyesület oldalán, hogy milyen fajoknak mekkora odút ajánlanak. Ezen túl mi magunk szabhatjuk meg a dizájnt és egészen kreatív formákba önthetjük. A madarak mindenhogy nagyon fognak örülni az odúknak, mi pedig annak, hogy végre igazán kiélhettük a kreativitásunkat.

Virágtartó

Virágtartó szinte bármiből lehet. Egy szép farönk, amire a megfelelő alátétet rögzítjük, már mutatós végeredményt ad. Hasonló a helyzet akkor is, ha mi magunk készítünk például ragasztással és szögeléssel falapokból kaspókat és virágládákat. Egyszerű munkálatok, amelyek rendkívül feldobják majd a kertünket.

Kerti díszek

Érdekes fából, farönkből és még különféle kövekből is művészi kerti díszeket hozhatunk létre ragasztással és szögeléssel. Nyugodtan elszabadulhat a fantáziánk, érdemes megélni a teljes kreativitásunkat benne, valamint akár komplett kerti szobrokat tervezni természetes alapanyagokból. Ezek a típusú dekorok nagyon jól fognak mutatni a növények között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában