Hirdetés

2022.06.08. 05:49

ZENE A KRÁTERBEN

A Haláp-hegy reneszánsza: BIKINI koncerttel indul!

Új rendezvény-helyszín a Lesencevidék települési összefogásában

A Zalahaláp-i önkormányzat bátran pályázott, és társaival együtt nyert is a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozaton. Egy meghökkentően bátor ötlet: zene a kráterben! Így, remélhetően, már 2022 évben, a Haláp-hegy felkerül a szabadtéri zenei rendezvények térképére a „Zene a kráterben”- programmal.

Az alap-infrastruktúrák költséges és nehéz kiépítésével, a táj, a környezet bámulatos helyszínén, az akusztikai viszonyok egyediségére alapozva, egy kísérlet indult el a Tapolca melletti falvacskában. Hajrá, Zalahaláp! 

A 358 méteres Haláp a Tapolcai-medence tanúhegyeinek egyike, korban a legifjabb, geológiailag, ásványi anyagok tekintetében pedig a legváltozatosabb. A Halápról, pazar panoráma nyílik a hegyek közt ki-kibúvó Balatonra, a Káli- és a Tapolcai-medencére.

A bányából, a 100 év alatt sok tonna követ bányásztak ki, aminek eredményeként a hegy sipkája teljesen eltűnt. 

Ez a vulkáni aréna mostantól, zenei koncertek nomád helyszíne lehet?!

Június 11-én, szombaton délután, egy lazításra alkalmas, pokrócos hangulatot adó, vulkáni fesztiválra invitáljuk az érdeklődőket. De, ne számítson senki színházi kényelemre, taxis helyszínre szállításra: adjuk meg a 20 perces sétával a hely szellemének a tiszteletet, gyalogoljunk egy kicsit, a hangulatos, kanyargós felvezető utat bejárva! Túra és koncert együtt tálalva! 

A rendezvény során olyan egyedi, megismételhetetlen zenei élmény kívánunk adni, melynek hangzása, akusztikus élménye zenei katarzist idéz elő, mindezt megspékelve a különleges természeti környezettel, a csodás panorámával a környező tanú-hegyek gyűrűjében! 

A zenei programot a pályázat útján kiválasztott 2 hazai, szárnyait bontogató zenekarnak adunk lehetőséget a széles közönség előtt való bemutatkozása kezdi. Elsőként, a Smash & Blues zenekar ad koncertet, majd egy5egy zenekar vezeti fel a rendezvény fő programelemét, a 17 órakor kezdődő BIKINI másfél órás nagykoncertjét. Tehát, június második szombatján, D. Nagy Lajos és csapata egy új zenei életet nyit meg a Haláp hegy vulkáni kráterében!

A rendezvény felfokozódott zenei hangulatát a Kobor Band Zenekar vezeti le.

A koncertek mellett, egyéb, családias programok is lesznek e délutánon, úgy mint szabadtéri kiállítás, játszópark, kreatív foglakozások. Helyi és környékbeli vállalkozók változatos étel-, és italkínálattal várják az érdeklődőket. A napot pedig, sötétedéskor egy látványos tűzgyújtással zárjuk, s adjuk vissza a teret a természetnek.

Lesencevidék: 5 település összefogása, melybe, a jövőben, várják a „vulkánok völgye” medence többi települését is, egy kortárs művészeti, kulturális, zenei, gasztronómiai együttműködésben való részvételre! Új kínálat éledezik a turizmusban? A szezon meghosszabbítása? Avagy: ez lesz a magyar Provence?! Miért ne? 

A rendezvény 16 éves kor felett belépődíj ellenében látogatható.

Jegyek a Zalahalápi Művelődési Házban, Tapolcán és Badacsonytomajon a Tourinform Irodákban vásárhatók meg, illetve online a TIXA.HU oldalán az alábbi linken: https://tixa.hu/Bikini-koncert-Zalahalap-krater

A program a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában