Hirdetés

2023.04.22. 07:00

Szabadegyetem borkedvelőknek

Idén tavasszal a VEB2023 programév keretében indul egy borral és gasztronómiával foglalkozó 5 alkalmas szabadegyetem sorozat Pécselyen, a csodálatos panorámájú Mórocz Pincészetnél.

PR-cikk

Forrás: Mórocz Pincészet

A házigazdák mindazokat szeretettel várják, akik sok időt töltenek tanácstalanul egyes szupermarketek boros polcai előtt, mert nem tudják, melyik bort vigyék ajándékba, vagy az aznapi ebédhez. Azokat, akik nem értik pontosan azt, régen miért taposták a szőlőt és ma már miért nem? Azokat is várják, akik csodálkoznak, hogy miért van tele a legtöbb pince fém tartállyal és nem értik hová lettek a hordók, de azt nagyon szeretik, hogy az Irsainak intenzív citrusos-virágos illata van.

Az előadássorozat szól minden 18 év felettinek, függetlenül attól, hogy hol tart a borok világának megismerésében, a lényeg, hogy szeretne másként tekinteni a borra. Aki kíváncsi arra, hogyan készül, miként érdemes kóstolni, illetve beszélni róla és mit érdemes hozzá enni. Azoknak akik nem készíteni szeretnék a borokat, hanem élvezni.

 

Az előadások megtartására olyan előadókat sikerült megnyernie a Mórocz Pincészetnek, akik az adott témában hiteles és országos elismertséggel bíró szakemberek, ráadásul nagyon ritkán tartanak előadást a nagyközönség számára, pedig előadásaik rendkívül szórakoztatóak, mindenki számára érthetőek.

Előadások:

I. 2023 április 29. – A szőlőtermesztés alapjai. A Balatonfüred-Csopaki borvidék.
Előadók: Dr. Varga Zsuzsanna, tanszékvezető egyetemi docens MATE Szőlészeti Tanszék
és Dr. Bodor-Pesti Péter, egyetemi docens MATE Szőlészeti Tanszék.

II. 2023 május 27. – A borkészítés alapjai, borstílusok, irányzatok.
Előadó: Nyitrainé Dr. Sárdy Diána tanszékvezető egyetemi docens, MATE Borászati tanszék, elnök Országos Borszakértő Bizottság.

III. 2023 június 17. - A borkóstolás alapjai, a borkóstolás szókincse.
Előadó: Vancsik Ivett nemzetközi borakadémikus, az ország legnagyobb boros
szaklapjának, a VinCe magazinnak a főszerkesztője

IV. 2023 július 15. – Étel-bor párosítások, azok alapvető szabályai, művészete.
Előadó: Lukács Viktor séf, tulajdonos Bistro by Chef Lukács.

V. 2023 augusztus 26. – A bor és a sajt. A sajtkészítés hagyományai, titkai.
Előadó: Ivácson Attila, sajtkészítő, tulajdonos Ivácson Kistermelői Élelmiszerek.

Forrás: Mórocz Pincészet

Az előadások 2.200.-Ft/fő/alkalom áron látogathatóak, az összes előadáson részt vevő vendégek kedvezményesen, 10.000.-Ft/fő/5 alkalom áron válthatnak bérletet. Őket az előadássorozat végén oklevéllel jutalmazzuk. Alkalmanként 1-1 pohár borral is kedveskedünk minden résztvevőnek.

Az utazás megkönnyítésére a programokra buszjáratot indítunk Veszprémből, melyre 800Ft/fő áron váltható menettérti jegy.
További információ, regisztráció és jegyvásárlás: [email protected]
facebook: https://www.facebook.com/moroczpinceszet
instagram: bor_szabadegyetem

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában