Hirdetés

2024.04.26. 09:58

Recepciós állások különböző munkakörnyezetekben Cegléden és környékén

A recepciós munka igencsak sokrétű lehet, amit jelentősen befolyásol az is, hogy milyen munkakörnyezetben tevékenykednek. A pozíció betöltésére természetesen Cegléden és környékén is adódhat számos lehetőség, mi most két meglehetősen gyakran előfordulót fogunk bemutatni!

PR cikk

Forrás: freepik.com

Egészségügyi recepciós

Az egészségügyi szolgáltatóknál a recepciósok kiemelten fontos szerepet töltenek be, hisz gyakorlatilag az ügyfélforgalmat irányítják. Megválaszolják a páciensek felmerülő kérdéseit, útbaigazítást nyújtanak a számukra, továbbá kezelik az időpontfoglalásaikat. Ehhez természetesen át kell látniuk az adott egészségügyi intézmény működését, valamint előny, ha egészségügyhöz kötődő végzettséggel és ismeretekkel is rendelkeznek.

A páciensekkel történő kommunikáció több formában is megvalósulhat: a személyes kommunikáció mellett az egészségügyi recepciósok telefonhívásokat és e-maileket is megválaszolnak. Leggyakrabban ezen megkeresések időpontfoglalással kapcsolatosak, de az sem ritka, hogy a kezelésekről, vizsgálatokról érdeklődnek a betegek. Ilyenkor a recepciós dolga, hogy készségesen válaszoljon a felmerülő kérdésekre, esetleg továbbítsa a hívást a releváns orvos, szakdolgozó számára.

A munkájukhoz ily módon természetesen adminisztratív feladatok is tartoznak, hisz egyrészt rögzíteniük kell az időpontfoglalásokat és a páciensek adatait, másrészt pedig gyakran az orvosi dokumentációkat is kezelik és nyilvántartják, gondolva itt a laboratóriumi és egyéb vizsgálati eredményekre.

Nem szokatlan tehát, hogy az egészségügyi végzettség elvárt, vagy kifejezetten előnyös ezen pozíciók kapcsán. A ceglédi és környékbeli álláskínálattal foglalkozó cegledallas.hu felületén mostanában egyébként több ilyen lehetőség is előfordult, ahol a releváns képesítés mellett a nagyfokú empátiát, a kiváló kommunikációs képességeket és a nagyszerű szervezőkészséget emelték még ki a munkáltatók.

Szállodai recepciós

Cegléden a szállodai recepciós munkakör gyakori álláslehetőségnek számít. A feladatok ez esetben is egészen sokszínűek és egyben felelősségteljesek is. Az ügyfélfogadás itt is egy alapvető tevékenység, amelynek során a recepciósok regisztrálják az érkező vendégeket és átadják számukra az előzetesen lefoglalt szobának a kulcsát.  

Amennyiben nincs foglalás, segítenek kiválasztani a megfelelő szobát és átfogó tájékoztatást adnak az adott szálloda, apartman vagy panzió szolgáltatásairól és lehetőségeiről. A tájékoztatás egyébként is fontos része a munkakörüknek, hisz a vendégek elsősorban a recepciósokat keresik a felmerülő kérdéseikkel és panaszaikkal kapcsolatban. Mindezen kívül az adminisztratív felelősségek természetesen ez esetben is megjelennek, méghozzá a foglalások rögzítésének és a vendégadatok kezelésének formájában, de emellett a számlázás és a fizettetés is egyike az alapvető teendőiknek.

Az elvárások tekintetében a középfokú végzettség megléte általános követelménynek számít, de nagyobb szállodák esetében a turizmushoz kötődő felsőfokú végzettség is kritérium lehet. Ami viszont talán még ennél is fontosabb, az a nyelvtudás, hisz a szállodákat rendszerint külföldi vendégek is látogatják.

Ebből adódóan a munkáltatók általában olyan recepciósokat keresnek, akik legalább angolul folyékonyan kommunikálnak, de minden más plusz idegen nyelv ismerete előnynek számít. A személyes tulajdonságok kapcsán pedig a vendégközpontú hozzáállás, a pozitív fellépés és a kiváló problémamegoldó képesség szerepel rendszerint az elvárások listájában.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában