Programok

2023.06.28. 15:00

Lovasi Napok: gyorsasági rotációs kapa versenyt is rendeznek

Immár huszonharmadik alkalommal rendezik meg a Lovasi Napok programsorozatot: az esemény helyszíne a Millenniumi Park lesz július 7-8-án. Sárdi Máté, Lovas polgármestere készséggel tájékoztatta a VEOL-t az esemény részleteiről.

Juhász-Léhi István

Forrás: MW-Archív

A hétvégére igyekeztünk olyan programot összeállítani, melyben minden korosztály megtalálja majd a neki tetszőt, fogalmazott a településvezető. Megtudtuk, a történések pénteken este 6 órakor kezdődnek, majd 19 órától Dolák-Saly Róbert Az ezüst tó kilincse című műsorára kerül sor. Este 8 órakor Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője nyitja meg az idei Lovasi Napokat. Az események ezután felpörögnek: sorrendben Vásári Mónika és Csere László színművészek operett és nosztalgia műsora, Bebe élőzenei koncertje és Utcabál a Sakk-Matt Zenekarral lesz a menü. Megtudtuk, Lovas felvidéki testvértelepülésével, Nyitragesztével ismét szorosabbra fűzi kapcsolatát, így a község lesz a vendég a két nap során.  

Szombaton korán kelnek majd a helyiek, hiszen 9 órától főzőversenyre várnak mindenkit. Míg rotyognak a bográcsok, 10 órától rendőrségi és tűzoltósági bemutatókat láthat a publikum. A nap fénypontjai minden bizonnyal 11 és 16 órakor villannak fel, amikor is gyorsasági rotációs kapa versenyt rendeznek. Sárdi Máté elmondta azt is, a fiatalabb korosztályokat óriás ugrálóvárral, darts fallal, játszóházzal, csillámfestéssel, népi játékokkal várják, 17.30-kor érkezik Roli bohóc az interaktív műsorával. Ugyancsak nagy érdeklődésre számítanak Szabó Gergely lovas solymász és íjász bemutatójakor (18 óra), míg a Balatonfüred Néptánc Együttes műsora ezután következik.

Az este a koncerteké lesz: 8-tól The Bluesberry Band, fél 10-től Gájer Bálint élőzenei fellépése, míg egy órával később a Füred Dixieland Band csap a húrok közé. A 23. Lovasi Napokat Dj Glück video diszkója zárja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!