Programok

2013.07.28. 12:05

Programok, rendezvények Veszprém megyében július 29-től

Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények július 29-től. Böngésszen, és válogasson!

AUGUSZTUS 17.

Pingpongosok Balaton-kupája

Hetedik alkalommal rendezik meg a Balaton-kupa dunántúli asztalitenisz utánpótlás versenyt, amely augusztus 17-18-án lesz. A megmérettetés keretében fiúk és lányok hat-hat kategóriában mérik össze a tudásukat a veszprémi Medgyaszay iskola tornatermében. A küzdelem mindkét nap délelőtt tíz órakor kezdődik.

AUGUSZTUS 16.

Zenekarok Találkozója

Ajka - A város amatőr zenekarai mutatkoznak be újra az Agórán augusztus 16-17-18-án, amikor ismét lehetőség nyílik mindenkinek meghallgatni a repertoárjaikat.

AUGUSZTUS 10.

Újra Tóberfeszt

Ajka-Tósokberéndi - Az Ajka Kristály SE sportpályáján augusztus 10-én harmadik alkalommal várja Nosztalgiajármű Fesztivál a veterán járműveket kedvelő nézőközönséget. Az immár harmadik Tóberfeszt gazdag programokat kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Szemléletformáló játékok

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park turisztikai munkatársai a nyár folyamán szemléletformáló programokkal és játékokkal várják a gyerekeket és a felnőtteket a balatoni strandokon. Ezek helyszíne és időpontja: augusztus 8. badacsonytomaji strand, augusztus 15. gyenesdiási strand, augusztus 16. Balatonszemes szabadstrand, augusztus 22. csopaki strand. Rossz idő esetén a programot elhalasztják. 

Hétvégi programajánló: augusztus 3-4.

RENDEZVÉNY
Veszprém: Helka, a Balaton tündére – vízi bábszínház 3-án 20 órakor a Kolostorok és kertek rendezvénytéren.Veszprémi vigasságok 4-én 8–18 óráig az Óváros téren.
Régizene koncert: 4-én 18 órakor Tóth Emese a jezsuita templomban.
Nyári orgonavarázs: Karerzyna és Łukasz Mateja orgona- és hegedűestje 4-én 20 órakor a Szent Margit-templomban.
Börtönmusical, a Pannon Várszínház előadása 4-én 20.30 órakor az egykori várbörtön udvarán (Vár u. 19.).

Alsóörs: Csalóka Péter 3-án 11-kor a Strandszínházban.

Balatonakali: Paulikovics Pál koncertje 3-án 20.15-kor az evangélikus templomban.
A Trio DiVino koncertje 4-én 20.15-kor a katolikus temp-lomban.Balatonakarattya: Lábtenisz Akarattya-kupa 3–4-én 10 órától a Bercsényi strandon.

Balatonalmádi: Vezetett körtúra indul 3-án 17 órakor az erődített templomtól.
Gárdonyi Gézáról – Gárdonyi Gézától. Keller Péter emlékezik dédapjára születésének 150. évfordulóján 3-án 19 órakor az Angyalos Boldog-asszony kápolna kertjében. 
Családi nap 3-án a Yacht Campingben.

Balatonfüred:
Dumafüred humorfesztivál a Sun Cityben: 3-án 18.30-kor L’art pour L’art, 20.30-kor All Stars, 23-kor Badár Sándor önálló estje.
Balatonfüredi borhetek 3–25-ig a Tagore sétányon. 3-án 9.30-kor térzene a Tagore-szobornál, 10 órakor Balatonfüred Néptáncegyüttes műsora, 10.30-kor megnyitó. 4-én 19 órakor Varnyú Country együttes műsora gyerekeknek, 20.30-kor felnőtteknek a Kisfaludy színpadon.
Dumafüred humorfesztivál zárása 4-én 20.30-kor a Sun Cityben. 

Balatonszepezd: A Szepezdi Foltvarró Klub kiállításának megnyitója 3-án 18 órakor a Bertha Bulcsu Közösségi Házban. 19 órakor Szepezdi gasztronómiai napok, lecsófesztivál a csónakházban.

Balatonudvari: Sipkay Deborah hárfakoncertje 3-án 19-kor a fövenyesi kápolnában.

Kapolcs: A Teleszterion Színházi Műhely előadásai a Küházi Kék Abrosznál: 3-án 16 órakor Ördögdöngölő, 21 órakor Mrozek-egypercesek és filmes kvíz. 4-én 10 órakor Ördögdöngölő, 10.30–13-ig Színjátszóház.

Lovas: Palotai alkotók köre közös tárlatának megnyitója 3-án 18 órakor a Nagy Gyula Galériában.
Unplugged szombat 3-án a millenniumi parkban. 21 óra Pannon Universitas Band, 23 órakor Dávid Roland.

Nagyvázsony: Mozdulj rá sporthétvége 3–4-én. 3-án 9 órától a füves focipályán és a Séd szabadidőparkban, 15 órától színpadi programok a Séd szabadidőparkban, 17.30-kor Kállay Sanders András, 18.30-kor II. Nagyvázsonyi bokszgála a Kinizsi várban, vendég: Erdei Zsolt.

Nemesvámos: Falunap 3-án egész nap, a programokból: 10 órakor Kökény Marianna festőművész kiállítása a községházán, 16.10-kor a Snétberger Zenei Tehetségközpont diákjainak műsora, 18.45-kor Koós János-show 20-45-kor Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar. 22.30-tól utcabál.
Sümeg: Cintányéros cudar világ, operettgála 3-án 20.30 órakor a püspöki palota belső udvarán.

Szentantalfa: Kamarazenei hangverseny 3-án 18.30-kor az evangélikus templomban.

Szigliget: Szigligeti nyári napok: 3-án 13 órakor Mozdulj, Balaton sportversenyek, 17 órakor A kis kékfestőinas című darab a strandon, 20 órakor Péterfy Bori és a Love Band koncertje a várban.  4-én 16 órakor tánctalálkozó, 20 órakor Kovács Kati és Koncz Tibor koncertje a strandon.

Tihany: Abigél 3-án 20 órakor a Bujtor István Szabadtéri Színpadon.
Nyáresték a Mádl Ferenc téren: 3-án 20 órától Szomszédok Zenekar.

Vászoly: A Vászolyi Muzsikusok hangversenye 3-án 19-kor a katolikus templomban.

MOZI 
Veszprém, Cinema City: HUPIKÉK TÖRPIKÉK 2. 3D (premier): 10.45, 15.15, 17.30, 19.45, 22.00 órakor. HUPIKÉK TÖRPIKÉK 2. (premier): 13.00 órakor. FARKAS 3D: 12.00, 17.00, 19.30, 22.00 órakor. NAGYFIÚK 2.: 10.00, 13.30, 15.45, 18.00, 20.15, 22.30 órakor. A MAGÁNYOS LOVAS: 20.30 órakor. TŰZGYŰRŰ 3D: 14.30 órakor. GRU 2 3D: 10.00, 14.00, 16.15, 18.30 órakor. GRU 2: 12.00 órakor. SZÖRNY EGYETEM 3D: 11.15 órakor. Tapolca, városi mozi: HUPIKÉK TÖRPIKÉK 2.: 15.00 és 17.00 óra. FARKAS: 19.00 óra. RENOIR: 21.15 óra.

AUGUSZTUS 4.

Régizene koncertek a jezsuita templomban

A régizenét kedvelő közönséget július 31. és augusztus 13. között négy koncert várja a veszprémi jezsuita templomban. A koncertek egyik különlegessége, hogy olyan ritkán hallható hangszerek szólalnak meg, mint a középkori pszaltérium, a reneszánszkori Spanyolországban virágzó vihuela da mano vagy a kora barokk emblematikus hangszere, a viola da gamba. Első alkalommal, július 31-én, szerdán viola da gamba koncertet adott Kallai Nóra. Augusztus 4-én, vasárnap Tóth Emese, Kabdebó Noémi és Reményi Árpád a középkori misztika világát idézik meg a zene nyelvén. Augusztus 8-án, csütörtökön Nagy Csaba a gitár egyik ősének tekintett, s csak egy fél évszázadig virágzó vihuela da manon (spanyol lanton) játszik reneszánsz lantműveket. A záró koncerten, augusztus 13-án, kedden két veszprémi együttes, a Vikman Pál irányítása alatt több mint tíz éve működő Orlando énekegyüttes és a tavaly alakult Recercare Régizene Műhely ad közös koncertet, reneszánsz egyházi és világi művek szólalnak meg. A koncertek 18 órakor kezdődnek.

AUGUSZTUS 3.

Szombati zene

A tavalyi sikeren felbuzdulva Lovas község önkormányzata augusztus 3-án 21 órától a Millenniumi parkban ismét megrendezi az unplugged szombatot. Dávid Roland, majd a Pannon Universitas Band ismert előadók (Edda, Republic, Ákos, Quimby, LGT, Metró, Illés, Omega, Magna Cum Laude, Led Zeppelin, Beatles, Deep Purple, Rolling Stones, Pink Floyd, U2, Queen, Cream, Doors) leghíresebb dalait adják elő akusztikus koncertbe ágyazva, egyfajta mini utcazene fesztiválon. Rossz idő esetén a koncertek elmaradnak.


Szent Donát-nap a kápolnánál

Várpalota - Egész napos programmal várják az érdeklődőket augusztus 3-án a loncsosi Szent Donát-kápolnánál. A várpalotai katolikus templomtól búcsújáró menet indul reggel a kápolnához, ahol ünnepi szentmisét celebrál és megáldja a szőlőt Holubák Attila káplán. A délutáni programban fellép Gágó Zsolt, a Küngösi Citerazenekar, Sági Judit népdalénekes, a Várpalotai Bányász Fúvószenekar, a Mozgássérültek Várpalotai Egyesülete dalköre, néptáncosok, valamint az Atilla Harcosai Várpalotai Barantások.

Bokszgála újratöltve

Bokszgálát rendeznek augusztus 3-án Nagyvázsonyban, az eseményre több száz embert várnak és vendégként ott lesz Erdei Zsolt is. A gálát, több egyéb programmal egyetemben a Kinizsi-vár közvetlen szomszédságában bonyolítják le. - A műsor szombaton 18 órakor kezdődik és összesen 15 mérkőzést foglal magában. Nagyvázsonyban többek között egyéb sportprogramok, színpadi előadás, és utcabál szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

- A gálán ringbe szállnak a legjobb fiatal ajkai bokszolók, például az utánpótlás válogatott Csehi Ferenc, valamint Fullér Kornél. Érkeznek csapatok Kaposvárról, Nagykanizsáról, Hévízről, Veszprémből, Oroszlányból, Tatabányáról és Székesfehérvárról is. Felnőtt mérkőzések is lesznek, kesztyűt húz például Sárközi Attila. Vendégként a mérkőzéséket megtekinti Erdei Zsolt világbajnok ökölvívó, valamint Bogdán Zsolt, aki jelenleg második a magyar ranglistán. Bízunk benne, hogy minél többen kilátogatnak ingyenes rendezvényünkre – fogalmazott Kósa Imre.

A szervezők egyébként a 2012-es sikeres nyitány után második alkalommal hozzák tető alá a vázsonyi bokszgálát, amelyet jövőre szeretnének profivá minősíteni.

AUGUSZTUS 2.

Sírpiknik és Abigél Tihanyban

Sok humor és kacagtató helyzet jellemzi a Sírpiknik című komédiát, amit augusztus 2-án, pénteken este nyolc órakor mutatnak be a Bujtor István Szabadtéri Színpadon. A Thália Színház és az Orlai Produkciós Iroda közös előadása nagy sikerrel megy szerte az országban. Az előadásban olyan népszerű művészek lépnek színpadra, mint Bánsági Ildikó, Egri Márta, Margitai Ági, Gálffy László és Létay Dóra, a rendező Ilan Eldad.

Az Abigél című színmű szerepel a Tihanyi Szabadtéri Színpad műsorán augusztus 3-án, szombaton este nyolc órakor. Szabó Magda művét a Bánfalvy Stúdió előadásában láthatják a nézők, többek között Trokán Péter, Gregor Bernadett, Bánfalvy Ági, Hujber Ferenc és Kiss Ramóna szereplésével. A rendező Szikora János.

Tihanyi túrák

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Túrák Igazgatóság augusztus 14-ig minden szerdán túrát szervez a Tihanyi-félszigetre ürge- és „szürke lesre” és a gejzírkúpok felfedezésére. Találkozás a Belső-tó partján, reggel kilenc órakor.

Augusztus 15-ig minden csütörtökön túrát szerveznek a Tihanyi-félszigetre is, a Barátlakások felfedezésére és természeti értékeink megismerésére. Találkozás a hajóállomáson kilenc órakor.

JÚLIUS 31.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Régizene koncert: ma 18 órakor Kallai Nóra a jezsuita templomban.
Világjava estek: M.É.Z.-koncert ma 21 órakor az Óváros téren.

Balatonfüred:
Dumafüred humorfesztivál a Sun Cityben: ma 20.30-kor Beugró vs. Dumaszínház.


Kapolcs:
A Teleszterion Színházi Műhely előadása ma 20 és 21.30 órakor a Küházi Kék Abrosznál. 20 órakor Improvizációs est, 21.30-kor Lepkegyűjtő.


Szigliget:
Szigligeti nyári napok: ma 16 órakor Ametist Bábszínház, 20 órakor Molnár Trió harmonikakoncertje a strandon.


MOZI

Veszprém,
Cinema City: FARKAS 3D: 10.00, 15.00, 20.00 órakor. FARKAS: 12.30 órakor. NAGYFIÚK 2.: 15.45, 18.00, 20.15 órakor. A MAGÁNYOS LOVAS: 20.30 órakor. TŰZGYŰRŰ 3D: 14.30 órakor. GRU 2 3D: 10.00, 14.00, 16.15, 18.30 órakor. GRU 2: 12.00 órakor. SZÖRNY EGYETEM 3D: 11.00 órakor. Z VILÁGHÁBORÚ 3D: 12.15, 17.00 órakor.


Tapolca, városi mozi:
MAGÁNYOS LOVAS: 14.00 órakor. NAGYFIÚK 2.: 17.00 órakor. R. I. P. D. SZELLEMZSARUK: 19.00 órakor. A LÁNY ÉS A KÖLTŐ: 21.00 órakor.


Romkerti estek

Balatonfűzfő - Szerdán, július 31-én 19 órakor a Romkerti zenés estek rendezvénysorozatban Lehoczky Sipos Judit előadóművész, dalénekes és  Müller Ilona  zongoraművész tart egyházzenei előadóestet Fűzfőfürdőn a romtemplom kertjében. Rossz idő esetén a rendezvényt a Jézus Szíve katolikus templomban tartják meg. A koncertre a belépés díjtalan.

Élmény és túra

Badacsonytomaj - Éjszakai Nordic Walking élménytúrát rendeznek július 31-én. A résztvevők a badacsonytomaji polgármesteri hivatal parkolója elől indulnak 20.30-kor. A várhatóan este tíz  óráig tartó Badacsonyi éjszakák Nordic Walking élménytúrát a Klastrom nordic walking pályán tartják. Útközben pincelátogatás is lesz, borkóstolóval. A túra végén minden résztvevő ajándékot kap a szervezőktől. 

JÚLIUS 30.

RENDEZVÉNY 

Balatonfüred: Dumafüred humorfesztivál a Sun Cityben: ma 20.30-kor rádiókabaré-felvétel. Balatonkenese: Fiatalok koncertje ma 19 órakor a református templomban.

Kapolcs: Filmes kvíz, a Teleszterion Színházi Műhely előadása ma 20 órakor a Küházi Kék Abrosznál. 

Szigliget: Szigligeti nyári napok: ma 16 órakor kézműves-foglalkozás a strandon, 20 órakor Ihos József műsora a kézművesudvarban.

MOZI

Veszprém,
Cinema City: FARKAS 3D: 10.00, 15.00, 20.00 órakor. FARKAS: 12.30, 17.30 órakor. NAGYFIÚK 2.: 15.45, 10.15, 18.00, 20.15 órakor. A MAGÁNYOS LOVAS: 20.30 órakor. TŰZGYŰRŰ 3D: 14.30 órakor. TŰZGYŰRŰ: 19.30 órakor. GRU 2 3D: 10.00, 14.00, 16.15, 18.30 órakor. GRU 2: 12.00 órakor. SZÖRNY EGYETEM 3D: 11.00, 13.30 órakor. Z VILÁGHÁBORÚ 3D: 12.15, 17.00 órakor. 

Tapolca, városi mozi:
MAGÁNYOS LOVAS: 14.00 órakor. NAGYFIÚK 2.: 17.00 órakor. R. I. P. D.  SZELLEMZSARUK: 19.00 órakor. A LÁNY ÉS A KÖLTŐ: 21.00 órakor.

JÚLIUS 29.

RENDEZVÉNY

Veszprém: Böjte Csaba tart elmélkedést 29-én 18 órától az Életöröm Idősek Otthonában (Sólyi u. 20.).  (x) 

Balatonfüred: Dumafüred humorfesztivál a Sun Cityben: 29-én 18.30-kor Panel Odüsszeia, 20.30-kor Dumafüred, 23-kor Best of fiatal félőrültek fesztiválja. 

Szigliget: Szigligeti nyári napok: 29-én 17 órakor Katáng zenekar a strandon, 20  órakor operettműsor az alkotóházban.

MOZI
Veszprém, Cinema City: FARKAS 3D: 10.00, 15.00, 20.00 órakor. FARKAS: 12.30 órakor. NAGYFIÚK 2.: 15.45, 18.00, 20.15 órakor. A MA- GÁNYOS LOVAS: 20.30 órakor. TŰZGYŰRŰ 3D: 14.30 órakor. 22.00 órakor is. GRU 2 3D: 10.00, 14.00, 16.15, 18.30 órakor. GRU 2: 12.00 órakor. SZÖRNY EGYETEM 3D: 11.00 óra- kor. Z VILÁGHÁBORÚ 3D: 12.15, 17.00 órakor.  

Tapolca, városi mozi: MAGÁNYOS LOVAS: 14.00 órakor. NAGYFIÚK 2.: 17.00 órakor. R. I. P. D.  SZELLEMZSARUK: 19.00 órakor. A LÁNY ÉS A KÖLTŐ: 21.00 órakor.

Humor, operett sok mesével és slágerekkel

A Szigligeti nyári napokon hétfőn a strandon a Katáng zenekar ad gyerekműsort, este pedig operett lesz a közösségi házban. 

Kedden a strandon kézműves foglalkozás, a kézműves- udvarban pedig Ihos József humorista várja az érdeklődőket. Szerdán folytatódik a móka  a strandon, ahol fellép  az Ametiszt Bábszínház, ugyanott este viszont már  a Molnár Trió ad harmonikakoncertet. Másnap a műfüves pályán kispályás tornát rendeznek, a közösségi házban a Szőke Szandra Quintett ad koncertet. Pénteken a strandon az Óperenciás Bábszínház Vízipókról mesél, este ugyanott a Palmetta zenekar koncertezik. Szombaton Mozdulj, Balaton! sportversenyeknek ad helyet a strand, valamint a T. M. Stúdió A kis kékfestőinasról mesél. A várban Péterfy Bori és a Love band zenél. Vasárnap a strandon tánctalálkozót rendeznek és Kovács Kati koncertezik majd Koncz Tiborral.

Hungarikum és pálinkafesztivál

Balatonalmádi - Pénteken este nyitották meg és augusztus 6-ig látogatható a városban a hungarikumok és pálinkák fesztiválja. Már a cím is arra enged következtetni, hogy itt gasztronómiai örömök várnak ránk. Nem is csalódunk, mert a pálinkaházak kínálatán, a történelmi borvidékek remek nedüin kívül több jellegzetes magyar ételt készítenek helyben a sütödékben , vagy a kézműves módszerekkel korábban készített sajtokat, füstöltárukat kínálják.

A kézművesek is képviseltetik magukat. A gyerekek foglalkoztatására minden este gondolnak, az első másfél óra az övék, de gyakran ezt követően is olyan műsort adnak, melyet szívesen hallgatnak. Szerveztek meseestet és különböző műfajú koncerteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!