Púder Nélkül

2011.03.24. 16:10

Amikor a lé a tét!

Az ivóvíz megfelelő minőségére nincs garancia, az elöregedett vízvezetékek és környezeti hatások miatt nem tudhatjuk pontosan, mi kerül a poharunkba. A víztisztító kancsó használatával azonban kényelmesen és környezettudatosan juthatunk a „tiszta nedűhöz.”

PLT

 – A víztisztító kancsók megtisztítják a csapvizet az abban található szennyeződésektől, nemkívánatos nemesfémektől, homokszemcséktől – jegyzi meg Zwickl László üzletvezető. – Csökkentik a víz mészkő-, klorin- , ólom-, klór-, cink-, réztartalmát, ám emellett az olyan fontos ásványi anyagokat, mint például a kalcium, a fluor vagy a magnézium, nem szűrik ki.

Kérdésünkre elmondja, a víztisztítást egy cserélhető, szenes szűrőbetét biztosítja. A hálózatból érkező víz e szűrőbetét három rétegén halad át azért, hogy az eredeti csapvíznél akár 80 százalékkal lágyabb vizet fogyaszthassunk. A szűrőpatron kapacitása, a víz keménységétől függően általában 100 liter csapvíz megtisztítására alkalmas – mondja László majd hozzáteszi: a legtöbb kancsó tetején egy kis digitális kijelző tájékoztat a betét állapotáról.

– A kancsók használata roppant egyszerű. A patront használat előtt vízbe áztatjuk, majd a kancsóba helyezzük. A betét  aktivizálása után a víztisztító felső tartályát megtöltjük csapvízzel, ez átfolyik a szűrőbetéten, és az alsó tartályból kiöntve a frissen tisztított víz máris fogyasztható. A szűrt víz a csapvíznél jóval lágyabb, ezért alkalmasabb a főzéshez, jobban kihozza például a tea- vagy a kávé aromáját. Nem utolsó szempont, hogy a háztartási gépek élettartamát is meghoszszabbítja. Végezetül hozzáfűzi, hogy ma már olyan vízszűrők is kaphatók, melyek vízforralóként is funkcionálnak.  

Szerző: Magyar Nóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!