Púder Nélkül

2011.04.24. 13:26

A nagy nap egy magyar lány és egy angol fiú szemével

A zalaegerszegi Szekeres Nikolett tavaly április óta él Londonban, míg barátja Paul Bodger angol. A két fiatal mesél nekünk William és Kate közelgő esküvőjéről.

PLT


Mint érdeklődésünkre Niki elmesélte, őt magyarként kevésbé foglalkoztatja az udvar élete, de az angolok körében nagy tisztelet övezi a királyi családot, William és Kate nagyon népszerű a fiatalok körében.
Ezt Paul is megerősíti:

- Mindenki várja a ”nagy napot”, sokan szeretik William-et. Ő képviseli az új generációt a királyi családban. Ő és öccse érezhetően ”lazább”, mint az uralkodóház más tagjai, gyermekként, tiniként az angol fiatalok életét élték, így sokkal közel állnak a mi korosztályunkhoz.

- Kate-et is óriási szeretet övezi, kedvessége, közvetlensége lenyűgöző, sokan a néhai Diana hercegnőt látják benne viszont - mondja Niki.

Mint mesélik, az esküvő közeledtével érezhetően egyre nagyobb az izgalom, a készülődés és a várakozás boldog légköre lengi be a belvárost, ahol már a ceremónia előtti hetekben nemzeti lobogókkal díszítették az utcákat, házakat.

Kate és William eddig is központi téma volt Angliában, ám a házasság bejelentése óta szinte minden róluk szól.

- A média naponta számol be az éppen aktuális eseményekről, az előkészületekről, s arról, hogy mit csinál az ifjú pár - meséli Niki, mire Paul hozzáteszi, hogy az angolokat, főleg az idősebb korosztályt pedig minden részlet érdekli. Sokan - köztük az ő édesanyja is - el akar menni például a ceremóniára. 

A királyi esküvő persze jó üzlet is, mint a fiatalok mesélik, a boltok tele vannak „kegytárgyakkal”.  A nemzeti zászlós motívumok, az ifjú pár képmása szalvétákon, bögréken, tálakon, pólókon, apró ajándéktárgyakon tűnik fel. De természetesen Kate gyűrűjének mása sem maradhat ki a sorból.

 

Bár a magyar lány és az angol fiú más-más szemmel látja az év legnagyszabásúbb esküvőjét, egy dologban gyorsan megegyeznek: nagyon jó, hogy a ceremónia napján nem kell dolgozniuk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!