Púder Nélkül

2011.06.02. 15:38

Maratoni zumbázás

Élő konga-show, latinzene, felszabadult hangulat. Első hallásra azt hihetjük, hogy egy fergeteges tengerparti buliba csöppentünk, pedig ez "csak" az első veszprémi zumbamaraton, melyet Söveges Andrea és Perlaky Tamás szervezésében rendeztek meg.

Káposztás Vivien

A zumbaszűz résztvevők kedvéért Andrea még a bemelegítés előtt elmondta, hogy aki kicsit belegabalyodik a lépésekbe, az koncentráljon a lábmunkára, ha az már megy, csak akkor foglalkozzon a karral is. A maratont az oktatók három blokkra osztották, jelezve annak intenzitását. Az első negyetvenöt perces szakasz a bemelegítés, és a hangulat megalapozásának jegyében telt. A szakasz végét a merengue elemekkel zárták, melynek részeként az összes résztvevő egy körben táncolt - hajazva ezzel az esküvőkről ismert vonatozásra - és mondanom sem kell a hangulat fantasztikus volt. A második szakaszt salsa-párbajjal tuningolták fel. Andreáék két csoportra bontva, egymással szemben, versenyszerűen táncoltatták meg a közönséget, akik úgy érezhették magukat, mint a Step up filmek táncosai. A harmadik, levezető részben a férfiakat (mind a négyet) szembeállították a lányokkal, és egymásnak "feleselgetve" mozogtak - a nők a csípőre, a fiúk a medencére koncentrálva.

Söveges Andrea, szervező és egyben zumbaedző elmondta, hogy az időjárást és a kezdeti technikai problémákat leszámítva minden a terveknek megfelelően alakult. - A célunk az volt, hogy mindenki érezze jól magát, egy óriási, pörgős buli volt az egész - meséli. - Nem az a lényeg, hogy a lépéseket tükörképként utánozzák, hanem az, hogy valóban ráérezzenek a zumba által nyújtott érzésekre; a felszabadultságra, a nőiességre és a lazaságra - jegyzi meg az oktató.

Kívülállóként, a padon ücsörögve már az első percben megbántam, hogy nem volt elég bátorságom beszállni, biztos, hogy legközelebb nem hagyom ki. Szerencsére Andrea elmondta, hogy lesz legközelebb. - Ha minden jól megy szeptemberben megrendezzük a második zumbamaratont is, talán az még színvonalasabb lesz, de a hangulat előre biztosított.

Címkék#zumba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!