Púder Nélkül

2013.09.11. 11:27

Ne a hibákat, hanem a szépet lássuk meg önmagunkban

Az átváltoztatós tévéműsorok divatját éljük. A veszprémi Ulrich Bea és Lehóczki Laura nem elégedett meg azzal, hogy valaki külsőleg formálódik újjá, ruházkodik át. Szerintük ennél többre van szükség: a személyiség felfrissítése is fontos.

Napló

Amikor a fiatal lányok, hölgyek férjhez mennek, életük egyik legjobb formájában vannak. A test feszes, az arc ránctalan, az alak többnyire megfelelő, kisportolt, ráadásul a szerelem mosolyt varázsol a szemekbe. Később az ifjú ara anyává válik. Az anyaszereppel megváltozó test- és személyiségformák, bizony új feleség szereppel is járnak. Bár igyekszünk felkészülni a változásra, valójában fogalmunk sincs, mi vár ránk az első gyermek megszületésével.

Aki egy lendülettel több gyereket vállal, évekig az etetések, pelenkázások, séták, altatások négyszögében éli az életét. Ezekben az években a nő – többnyire- háttérbe szorul, de aztán újra bekopogtat az egészséges ego. A korábban kinyúlt pólóban, macinaciban anyuzó asszonyban felébred a dívavágy. Természetes, hogy egy igazi nő ilyenkor újra csinos ruhára, frizurára, sminkre és hódításra vágyik. Ideális esetben a gyermekei apukáját hódítja meg, sokadszor.

- Természetes, hogy mindenkinek van egy kirakata. Sokkal többnek, szebbnek akarunk látszani az átlagosnál, itt szeretnénk megmutatni a polírozott önmagunkat a világnak. Vajon valóban minden csak arról szól, hogy külsőleg legyél trendi, csinos, vonzó? - teszi fel a költői kérdést Lehóczki Laura, grafológus. - Ulrich Beával azt találtuk ki, hogy jó lenne egy olyan női klubszerűség, ahol a hölgyek ezeket a dolgokat megbeszélhetik. Célunk lehetne, hogy ne csak külsőleg hassunk a nőkre, asszonyokra, lányokra, hanem lejussunk a személyiség mélyére is. Ha sikerült beférkőznünk többnyire fiatalabb barátnőink énjébe, és bizalmába, biztosabban tudunk tanácsot adni. (Ami a bizalmat illeti, grafológusként, intimtorna trénerként hangsúlyoznom kell a diszkréciót és a szakmai etika kötelmeit.)

- Szerintünk ahhoz, hogy valaki szülés, válás, sokévi házasság, rengeteg házimunka után is legjobb női formáját tudja hozni, szükséges a női öntudat és személyiség felfrissítése is.  Szeretnénk, ha a hölgyek nem a hibáikat, hanem a létező, de elfojtott, megkopott erényeiket, előnyös tulajdonságaikat vennék észre, és tanulnák meg tudatosan használni. Egy nő egyáltalán nem attól lesz vonzó, ha műcicije, műszempillája, műkörme van, vagy a legújabb divat szerint öltözködik. A szépség belülről fakad. Szinte mindegy mit viselsz, ha jól érzed magad, a jól karbantartott bőrödben - hangsúlyozta Lehóczki Laura.

Ulrich Bea, fotós, a klub másik alapítója is hasonlóan vélekedik.

- A nők szeretik azt a szót, hogy átváltoztatás. Mi valójában inkább úgy fogalmaznánk, megújulás. Szeretnénk egy lökést adni a lányoknak, asszonyoknak arra, hogy tegyenek magukért, a szépségükért. A lehetőség mindenkinek adott, csak élni kell vele. Azzal kezdjük a testünk, lelkünk újra felfedezését, hogy szembenézünk önmagunkkal, tükör elé állunk. Azt lássuk meg és szeressük, ami szép és jó rajtunk és bennünk, legyünk vele elégedettek. Ez a titok nyitja. Fotósként tudom, hogy ez nem kevés bátorságot és elhatározást, esetenként bevállalást kíván.

Köztudott, hogy a szépségipar sokat kíván és sokba is kerül. Sokan nem engedhetik meg maguknak a vásárolt eleganciát. De mit tehetnek azok, akik nem trendi márkákkal, művi beavatkozásokkal szeretnének változni, többnek látszani?

A klubalapítás ötletét korábbi spontán beszélgetések, előadások és a tapintható igény hozta.A két klubalapító azokat a hölgyeket szeretné összehozni, akik elfogadják egymás véleményét, tanácsát, tapasztalatát. Akik saját pozitív példáikkal, személyiségükkel segítenek egymásnak hajadonból feleséggé, feleségből anyává, anyából újra nővé, majd elegáns decens hölggyé válni és változni. Tervezik, hogy a havi gyakorisággal jelentkező találkozásokra a női szerepek szakértőit, intim problémák orvosait, stílusfinomító protokoll szakembereket hívnak klubvendégként.

Ulrich Bea és Lehóczki Laura szerint ugyanis a változás nem elsősorban anyagi, hanem belső női tartás és tenni akarás kérdése.

 

Lakatos Márk is vendég volt

A klub egyik foglalkozásán Lakatos Márk, a neves stylist, tervező is jelen volt. Az ismert szakember legfőképpen azt hangsúlyozta, nincs semmiféle egyetemes trend, mert mindenki számára az a divatos, ami jól áll neki, amiben jól érzi magát. Ha javul az önértékelés, az önbizalom, akkor az belső tartást, erőt kölcsönöz minden nő számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!