Receptek

2016.10.29. 19:37

Rémesen jó édesség halloweenre

A bizarr kinézetű, ám annál ízletesebb boszorkányujjakat egy kis idő ráfordításával könnyen elkészíthetjük.

Polgár Bettina

Szükségünk lesz 20 dekagramm sütőmargarinra és ugyanennyi darált dióra, 25 dekagramm lisztre, 10 dekagramm cukorra, valamint egy tojásra. A hozzávalókat összedolgozzuk, majd a tésztát rövid időre hűtőbe tesszük. A pihentetés után ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és megformázzuk a girbe-gurba boszorkányujjakat, melyekbe egy fokpiszkáló segítségével barázdákat nyomkodunk.

Fotó: Babos Petra

A körmök elkészítéséhez hántolt mandulabelet és néhány csepp ételfestéket használunk. A mandulákat pár perce beáztatjuk az ételfestékbe. A boszorkányujjakat átkenjük tojássárgájával, majd ráhelyezzük a köröm szerepét betöltő megfestett mandulabeleket.

Az édességet 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!