2016.10.29. 19:37
Rémesen jó édesség halloweenre
A bizarr kinézetű, ám annál ízletesebb boszorkányujjakat egy kis idő ráfordításával könnyen elkészíthetjük.
Szükségünk lesz 20 dekagramm sütőmargarinra és ugyanennyi darált dióra, 25 dekagramm lisztre, 10 dekagramm cukorra, valamint egy tojásra. A hozzávalókat összedolgozzuk, majd a tésztát rövid időre hűtőbe tesszük. A pihentetés után ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és megformázzuk a girbe-gurba boszorkányujjakat, melyekbe egy fokpiszkáló segítségével barázdákat nyomkodunk.
Fotó: Babos Petra
A körmök elkészítéséhez hántolt mandulabelet és néhány csepp ételfestéket használunk. A mandulákat pár perce beáztatjuk az ételfestékbe. A boszorkányujjakat átkenjük tojássárgájával, majd ráhelyezzük a köröm szerepét betöltő megfestett mandulabeleket.
Az édességet 200 Celsius-fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.