Rendőrségi

2010.08.18. 14:38

Nem jött be az önlopás - Lebukott a feljelentő

Balatonfüred - A nyitva hagyott autóból lopták el a pénztárcáját, benne az előző napi céges bevétellel - próbálta beetetni a rendőröket egy rakamazi férfi, persze sikertelenül.

Napló Online

Hatóság félrevezetésének gyanúja miatt folytat eljárást a Balatonfüredi Rendőrkapitányság egy 31 éves rakamazi férfi ellen. A fiatalember augusztus 17-én délután tett bejelentést arról, hogy nyitva hagyott gépjárművéből ellopták a pénztárcáját, benne az előző napi céges bevétellel.

A férfi elmondta, hogy augusztus 16-án reggel nyolc órakor az egyik balatonfüredi pékségbe szállított árut. Míg az üzletben volt, a nyitva maradt autóból egy ismeretlen tettes eltulajdonította pénztárcáját, benne mintegy 50-100.000 Ft készpénzzel. Állítása szerint az ellopott tárcában személyi igazolványa, vezetői engedélye, lakcímkártyája is benne volt.

A részletekre rákérdezve egyre több ellentmondást fedezett fel az elmondottakban a férfit meghallgató rendőr. Felhívta a bejelentő munkáltatóját, ahol elmondták, idén 270.000 Ft értékű elszámolási tartozása van a férfinek, és több tekintetben is cáfolták az alkalmazott történetét.
 
A "feljelentő" ezután már azt mondta, hogy az eltulajdonított pénztárca nem a rádió alatti tárolóból, hanem az ülésről tűnt el, az "eltulajdonított" készpénz pedig pontosan 50.000 Ft volt. Az újabb verzió szerint már nem a cége bevételét, hanem a saját pénzét lopták el tőle.
 
A történteket egyre idegesebben magyarázó férfi ruházatát és gépjárművét átvizsgálták. A vezetőoldali ülés fölötti tárolóban megtalálták P. G. pénztárcáját, benne személyes irataival és 10.000 Ft készpénzzel.
 
Tekintettel a fentiekre, a hatóság félrevezetése bűncselekmény miatt készített feljelentést a Veszprémi Nyomozó Ügyészségnek küldi meg a Balatonfüredi Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!