Rendőrségi

2011.03.30. 09:20

Hárman meghaltak autóbalesetben az M6-oson

Székesfehérvár - Hárman meghaltak, egy ember könnyű sérüléseket szenvedett az M6-os autópályán, Iváncsa térségében egy szerda hajnalban történt balesetben. Egy személygépkocsi az autópálya Budapest felé vezető sávjában a forgalommal szemben haladt, amikor összeütközött egy kisteherautóval.

MTI

Németh-Kész Mónika rendőrségi szóvivő reggel 8 óra előtt tájékoztatott: hajnali 04 óra 57 perckor érkezett a jelzés a rendőrségre, miszerint baleset történt az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, Iváncsa magasságában.
Egy régi típusú Opel Corsa szemben haladva a forgalommal összeütközött egy Renault Master kisteherautóval - az első hírek még Ford Tranzitról szóltak, de az a külső sávban közlekedett, nem volt érintettje a balesetnek -, az Opelben utazó három férfi azonnal életét vesztette.

A sofőr egy 56 éves ercsi férfi, míg egyik utasa egy 55 éves szintén ercsi férfi. A harmadik személy egy 55 éves hajléktalan férfi volt. Mindhármukat a tűzoltók vágták ki a roncsból.
A Renault sofőrje egy 44 éves paksi férfi, akit a mentők a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba szállítottak. Sérülése nyolc napon belül gyógyuló - értesült az fmh.hu.
    
A rendőrök feltételezik, hogy az autóban utazó férfiak horgászni indulhattak, mivel a kocsiban horgászfelszerelések voltak. 

 


A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya. A vizsgálat során arra is keresik a választ, hogy a balesetet okozó gépkocsivezető fogyasztott-e alkoholt, illetve más, a vezetésre hátrányosan ható szert, illetve hol hajtott fel a forgalommal szemben az autópályára.


Az autópályát működtető társaság nem nyilatkozik

Nem nyilatkozik az M6-os autópályán szerda hajnalban történt három halálos áldozatot követelő frontális ütközéses balesetről az autópályát működtető koncessziós társaság.

Amíg a rendőrségi vizsgálat nem zárul le, addig nem tudunk nyilatkozni, mert nem ismerjük a baleset pontos, minden részletre kiterjedő okait  - mondta Belle Örs, az M6 Duna Autópálya Koncessziós Zrt. műszaki igazgatója az MTI megkeresésére.
Mindössze annyit közölt: a társaság honlapján közleményt jelentettek meg. Ebben egyebek mellett az áll, hogy "a baleset körülményeit a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság iváncsai alosztályának illetékesei szakértők bevonásával vizsgálják, az M6 Duna Zrt. szakemberei is segítik a hatóságok munkáját." A műszaki igazgató arra a kérdésre nem kívánt válaszolni, hogy az iváncsai felhajtónál mennyire egyértelműek a közlekedési viszonyok.

Szerda hajnalban hárman meghaltak, egy ember pedig könnyű sérüléseket szenvedett az M6-os autópályán, az 50-es kilométer közelében, Iváncsa térségében, ahol egy személyautó és egy kisteherautó összeütközött. Az elsődleges rendőrségi adatok szerint a személykocsi - egyelőre ismeretlen okból - az autópálya Budapest felé vezető sávjában a forgalommal szemben hajtott fel a 49-es kilométernél. 

Hasonló jellegű súlyos balesetek megelőzésére az elmúlt hónapban úgynevezett tenyértáblákat helyezett ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. azokon a fővárosi felhajtó csomópontokon, amelyek fokozottan veszélyesek.
 
A másfél négyzetméteres táblákat híd-, autópálya- és osztott pályás útra felhajtó csomópontokon helyeztek ki. Az Ausztriában már bevált táblákon a neonsárga alapon egy fekete tenyér látható, a közepén behajtani tilos jelzéssel, valamint "STOP!" felirattal.
A tenyértáblákat azt követően állították fel, hogy tavaly novemberben a Lágymányosi hídnál három fiatal vesztette életét, amikor autójukkal a forgalommal szemben hajtottak fel a hídra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!