Rendőrségi

2011.04.11. 10:07

Gépkarabélyt, pisztolyt és lőszereket találtak egy autóban Röszkén

Szeged - Gépkarabélyt, pisztolyt és lőszereket találtak a pénzügyőrök egy német személygépkocsiban elrejtve a röszkei határátkelőhelyen - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t.

MTI

A belépésre jelentkező járművet német állampolgárságú sofőrjével és két utasával kockázatelemzés alapján választották ki szigorított ellenőrzésre - közölte Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtófelelőse.
   
Az autó átvizsgálásakor a csomagtartó kárpitja mögül egy 7,62 milliméteres kaliberű gépkarabély, a hozzá tartozó hetven éles lőszer, valamint egy maroklőfegyver és tár került elő. A gépkocsiban elrejtettek még 127 doboz cigarettát is - tudatta az őrnagy.
   
A pénzügyőrök a fegyvereket és a töltényeket lefoglalták, a járművet vezető német férfi ellen lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés megalapozott gyanúja miatt tettek feljelentést. A 23 éves férfit gyanúsítotti kihallgatása után a rendőrség őrizetbe vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!