Rendőrségi

2011.07.11. 12:06

Tíz hektáron leégett a domboldal Gánt-Bányatelepnél

Kigyulladtak egy traktorszerelvény pótkocsiján szállított szalmabálák hétfőn Gánt-Bányatelepnél, a tűz átterjedt a közeli domboldal aljnövényzetére is, s mintegy tízhektárnyi terület leégett. A székesfehérvári, a tatabányai és a csákvári tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat - tájékoztatott a tűzoltóság.

MTI

Bisztricz Anett, Székesfehérvár hivatásos önkormányzati tűzoltóságának a szóvivője elmondta: a traktor Gántot elhagyva Gánt-Bányatelep irányába haladt, amikor a sofőr észlelte, hogy a pótkocsin lévő szalmabálák meggyulladtak. Megállt, majd szétkapcsolta a szerelvényt, hogy a vontató ne károsodjon. A pótkocsiról lelökdöste a tíz bálát, így a tűz azokról átterjedt az aljnövényzetre. Az erős szél miatt a közeli domboldalon mintegy tízhektárnyi terület leégett.

A szóvivő tájékoztatása szerint a tűzeset helyszínére Székesfehérvárról négy, a tatabányai hivatásos tűzoltóktól és a csákvári önkéntes tűzoltóktól pedig egy-egy gépkocsi érkezett, összesen 30 tűzoltó küzdött a lángokkal.

Bisztricz Anett hozzátette, hogy az utómunkálatok most is folynak, az erős széllökések miatt a tűz helyének tágabb környezetét átvizsgálják, mert a szárazság és a nagy meleg miatt ilyenkor könnyen keletkezhetne újabb tűz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!