Rendőrségi

2011.12.14. 17:53

Rendőröket vesztegetett meg

Révfülöp - Rendőröket akart megvesztegetni egy 41 éves férfi, akit a megyei bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt.

Mátételki András

Ez év május közepén az esti órákban Révfülöpön közlekedett kocsijával a pilisszentiváni M. G., amikor megállították a rendőrök. Két tapolcai rendőr alkohol szondát fújatott a férfivel. Kiderült, az illető vezetés előtt szeszes italt ivott. Az egyenruhások közölték vele, vérvételre előállítják. Ekkor a gépkocsivezetője azt javasolta az intézkedő rendőröknek, hogy oldják meg másképpen a dolgot. Ekkor az egyik rendőr bekapcsolta a hasábrádióját, s megkérdezte a férfitől: mégis mire gondol? M. G. ekkor húszezer forintot ajánlott fel a két rendőrnek, ha eltekintenek a további intézkedéstől. A férfit vesztegetés miatt előállították a tapolcai kapitányságon.
 A megyei bíróság, dr. Szakács Katalin vezette büntető tanács kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt a pilisszentiváni férfit másfél évi börtönre ítélte, aminek a végrehajtását két és fél évre felfüggesztette. A férfit mindemellett 20 ezer forintos vagyonelkobzással sújtották. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!