Rendőrségi

2012.02.06. 17:34

Mozgássérültre támadt, gyújtogatott a fogdában

Pápa - Jogerősen hét és félévi fegyházbüntetésre ítélte a Veszprémi Törvényszék azt a fiatalembert, aki egy mozgássérültet rabolt ki.

Mátételki András

Egy csípőficamos férfi 2010. október 8-án este szállt le a távolsági buszról a pápai végállomáson. A Fő térre vezető lépcsőnél megállt, hogy megvárja ismerősét. Barátja helyett Kozák Gyula lépett hozzá, aki megkérdezte: van-e nála pénz. A nemleges válasz után a 25 éves vádlott rászólt: "Ne hazudj, mert pofán váglak!" A sértett felemelte a kezeit, hogy ne bántsa és hátralépett. A pápai, többszörösen büntetett előéletű fiatalember csak látszólag nyugtatta meg a bajbakerültet:  "Ne félj, nem bántalak, mert látom, hogy nyomorék vagy!" A következő pillanatban nagy erővel ököllel orrba vágta a számára ismeretlen férfit. A földre került illető zsebében megtalálta a pénztárcát, amiből kivett tízezer forintot - derül ki az ítélet indoklásából.
 
Kozák rövidesen a veszprémi rendőrség fogdájában találta magát, ahol öngyújtójával lángra lobbantotta a zárka textilből és műanyagból készült felszereléseit. Több mint 137 ezer forintos kárt okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!