Rendőrségi

2012.08.24. 06:33

Kiégett pincében lelte a halál Várpalotán

Várpalota-Inota - Egy idős férfi maradványait találták meg az oltást követően a tűzoltók egy csütörtök hajnalban leégett présház pincéjében a Baglyas-hegyen.

Szabó Péter Dániel

Emberéletet követeltek a lángok az elmúlt éjjel Várpalotán. A megyei ügyeleti központ csütörtök hajnalban kapta a lakossági bejelentést, miszerint ég az aljnövényzet a Baglyas-hegyen, tudtuk meg Bakos György őrnagytól, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivőjétől. A riszatást követően a pétfürdői tűzoltók rögvest a helyszínre siettek, s munkához láttak az egyébként igen nehezen megközelíthető területen. Mielőtt a tűzoltók megérkeztek két gázpalack is felrobbant, ám szerencsére a senkinek nem esett baja. A kárhelyszínen található kiégett pincében az oltás befejeztével találták meg egy 61 éves férfi maradványait. Bakos György elmondta, a tragikus haláleset miatt a tűzoltóság és a rendőrség is eljárást folytat, hogy kiderítsék a tűz okát.

A Baglyas-hegy a várpalotai Készenléti-lakótelep felett található. A legtöbben zöldség- és gyümölcstermesztéssel, szőlőműveléssel foglalkoznak a hétvégi házakban, pincékben, ám közel 400 ember a külterületnek számító szőlőhegyen él.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!