Rendőrségi

2012.09.26. 14:06

Orgazdák bíróság előtt

Várpalota - Több mint két évre kell rács mögé vonulnia egy orgazdának, mert a bíróság utólag beszámította neki a korábban felfüggesztett két büntetését.

Mátételki András

A bírósági ítélet szerint ismeretlen tettes betört az egyik várpalotai garázsba még 2009. augusztusában, ahonnan értékes gépeket és egy motorkerékpárt lopott el. A betörő, aki összesen 404 ezer forintos kárt okozott a tulajdonosnak, a két láncfűrészt és a sövényvágót - összesen 175 ezer forintot értek - Várpalota külterületén, a bozótosban rejtette el. Erről tudomást szerzett a pétfürdői Cs. József (44), aki elhatározta, hogy értékesíti a berendezéseket. Tervébe bevonta testvérét, Tamást (33), aki több ismerősével felvette a kapcsolatot, de az üzlet nem jött össze.

A garázsból ellopott, 186 ezer forintot érő Honda krosszmotor a várpalotai H. Árpád (51) telkén kötött ki, akinek az ismerőse, az ádándi H. László (33) többször használta a járművet úgy, hogy ő is tisztában volt azzal, hogy lopott kétkerekűvel közlekedik. Időközben Cs. Tamás tudomást szerzett arról, hogy kinél van a motor. Annak érdekében, nehogy összefüggésbe hozzák az eltulajdonított motorral, közreműködött abban, hogy a jármű visszakerüljön a tulajdonosához.

Orgazdaság vétsége miatt a veszprémi bíróság 40 nap közérdekű munkára ítélte a büntetett előéletű Cs. Józsefet. A Veszprémi Törvényszék a büntetést kilenc hónap fogházra "váltotta át", egyúttal kimondták: a korábban kiszabott 10 és 8 hónap börtön-, illetve fogház büntetését utólag kell leülnie a vádlottnak. Cs. Tamást három, H. Árpádot és H. Lászlót egy-egy évre próbára bocsátották.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!