Rendőrségi

2012.11.05. 14:08

Csak ígérte a külföldi munkát és a repülőjegyet

Veszprém - Külföldi munkát ígért az a csaló, aki 99 embertől kapott pénzt, hogy repülőjegyet vegyen nekik. Távollétében fogházbüntetésre ítélték.

Mátételki András

A már többször büntetett V. Sándor, aki hosszabb ideje már Írországban dolgozott, kitalálta, hogy interneten kínál munkát honfitársainak. 2008. decemberétől a következő év májusáig több internetes hirdetést adott fel azzal, hogy munkát tud közvetíteni Írországba, de ehhez a jelentkezőknek be kell fizetniük a repülőjegy árának előlegét. Szép számmal volt jelentkező, akikkel a 28 éves férfi interneten és telefonon tartotta a kapcsolatot. Kezdetben saját bankszámlaszámát adta meg, ám amikor többeknek kezdett gyanúsnak lenni a dolog, s ezt a világhálón is közzétették, bevonta két ismerősét a „munkaközvetítésbe” úgy, hogy a pénzt attól kezdve az ő számlájukra utaltatta. Társai tudtak arról, hogy barátjuk csalással jut jövedelemhez, mégis belementek a játékba. A rászedett emberek többsége 14, illetve 15 ezer forintot utalt át a soha nem látott repülőjegyért.

Mivel a rendőrségi eljárás után a V. Sándor eltűnt az igazságszolgáltatás szeme elől, távollétében ítélték el: 99 rendbeli csalás vétsége miatt a férfit jogerősen egy év nyolc hónap  fogházbüntetésre ítélték, s 819 ezer forint értékben vagyonelkobzást rendeltek el. A bűncselekményben kisebb szerepet vállaló társait közmunkával, illetve felfüggesztett fogházbüntetéssel sújtotta a bíróság. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!