Rendőrségi

2013.04.08. 12:37

Keresik a veszprémi benzinkút rablóit

Két maszkos férfi péntek este kirabolt egy veszprémi benzinkutat. A pénztárost fegyverrel fenyegették, a kútkezelőt bántalmazták - tájékoztatott a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

veol.hu

Rablásról érkezett bejelentés péntek este a veszprémi ügyeletre. A rendelkezésre álló adatok szerint az egyik veszprémi benzinkúton két, kapucnis pulóvert viselő, arcukat eltakaró férfi jelent meg. Egyikük kezében egy maroklőfegyvernek látszó tárgy volt. A támadók egyike érkezésükkor bántalmazta a kút üzlete előtt tartózkodó alkalmazottat, ezt követően mentek az eladótérbe.

A pénztárost feltehetően fegyverrel megfenyegették és a bevételt követelték. A pénztárosnak átadtak egy reklámtáskát, aki a felszólításnak eleget téve, beletette a kasszában lévő pénzt. Ezután a két rabló elmenekült a benzinkútról. A bántalmazott kútkezelő az eddigi adatok alapján nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

(Fotó: rendőrség)

Az elkövetők személyleírása:

Egyik személy kb. 160 cm magas, 17-20 év körüli vékony testalkatú férfi, aki sötét színű sportcipőt, kék színű kopottas farmert, fehér-zöld, vízszintesen csíkos, zipzáras, kapucnis pulóvert viselt. Arcát a fejére húzott kapucnival, valamint feltehetően fekete sapkával és sállal takarta el. Kezén fekete színű szövetkesztyűt viselt. Kezében egy fekete színű, kisebb méretű forgótáras fegyvernek látszó tárgy volt.

Társa kb. 180 cm magas, 17-20 év körüli feltűnően vékony testalkatú férfi, aki sötét színű bakancsot, fekete vagy sötétkék - oldalán egy fehér csíkkal ellátott – melegítőnadrágot, szintén zipzáras, kapucnis, zöldes színű, párducmintás pulóvert viselt, arcát a fejére húzott kapucnival, valamint feltehetően fekete sapkával és fekete sállal takarta el, kezén fekete szövetkesztyűt viselt.

(Fotó: rendőrség)

Az ügyben rablás bűntette miatt indított nyomozást a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség kéri, hogy aki az elkövetők személyéről bármilyen információval rendelkezik, hívja a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság 88/428-022-es telefonszámát, vagy tegyen bejelentést az éjjel – nappal díjmentesen hívható 107-es, illetve 112-es segélyhívón. Bejelentéseiket a Telefontanú 06/80-555-111-es telefonszámán is megtehetik.

A rendőrség 2013. április 8-án a nyomravezetőnek 200.000,- Ft, azaz kettőszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Indokolt esetben az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. A díjkitűzés annak nyilvános visszavonásáig érvényes.

A díjkitűzés összegére a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó személyek és azok a hozzátartozói nem jogosultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!