Rendőrségi

2013.05.19. 15:21

Felfüggesztett börtön a bántalmazó rendőrnek

Jogerősen felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta a Győri Ítélőtábla a napokban meghozott ítéletben azt a rendőrt, aki a vád szerint Veszprémben két évvel ezelőtt megvert egy lopáson tetten ért gyanúsítottat – tájékoztatott az ítélőtábla szóvivője.

Halmos György

Dr. Ferenczy Tamás elmondta, hogy a másodfokon eljáró tanács mindenben helybenhagyta a Veszprémi Törvényszék korábbi ítéletét, elutasítva a vádlott és védője enyhítést kérő fellebbezését.

A vád szerint a vádlott 2011. március 27-én Veszprémben a lopás közben tetten ért sértettel szemben agresszívan lépett fel, gyomorba, majd mellbe rúgta. Vonszolni kezdte, hogy mutassa meg mit, hogyan csinált a lopás helyszínén. A sértettet a helyszíni bejárás alkalmával bántalmazta. A járőrvezető felszólítására abbahagyta a bántalmazást, majd a sértettet megbilincselve a rendőrkapitányságra szállították, ahol a vádlott tovább bántalmazta a gyanúsítottat.

A bántalmazás utáni napokban, miután kiderült, hogy büntetőeljárás indult a vádlott ellen, a rendőr felkereste a vele együtt intézkedő társát, arra célozgatott, hogy a kihallgatás során nem kell mindent elmondani, ami történt.

A fenti tényállás alapján az elsőfokú bíróság a vádlottat hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette és hamis tanúzásra felhívás bűntette miatt halmazati büntetésül egy év, végrehajtásában három évre felfüggesztett börtönre ítélte. A másodfokon eljáró tanács egyetértett az elsőfokú döntés azon kitételével, hogy nincs törvényes lehetőség a vádlott előzetes mentesítésére a cselekmény tárgyi súlya és az elkövetés módja miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!