Rendőrségi

2014.06.13. 11:55

Kávézni hívta a rendőrség a lakosságot

Veszprém - A bűncselekményeket, a társadalmi problémákat közösen, helyben, ahol jellemzőek, ott lehet leghatékonyabban megelőzni, megoldani - hangsúlyozta Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) elnöke, pénteken a Police Coffee nevű rendezvényen, a Balaton Pálázában.

Kovács Erika

Tavaly decemberben a szentendrei rendőrkapitányság ötlete nyomán döntött úgy az NBT és a CBA üzletlánc, hogy az emberek által leginkább keresett élelmiszerüzleteknél egy kávéra hívják meg a lakosságot, hogy ott a rendőrökkel együtt megbeszéljék taapsztalataikat, elmondják problémáikat, kéréseiket. Eddig 16 helyszínen jártak, és közel 1700 emberrel beszélgettek az "Egy csésze kávé a közbiztonságért" nevű találkozóikon.

A problémák gyökerénél leghatékonyabb a megelőzés. Ipsits Csaba (balról jobbraI), Miskolczi Tibor, Porga Gyula, Fodor Attila, Pogány Péter és Garamvölgyi László. A mikrofonnál Hatala József (Fotó: Kovács Erika)

Veszprémben a találkozó előtt sajtótájékoztatót tartottak, ahol Garamvölgyi László, az NBT sajtószóvivője köszöntője után Ipsits Csaba, veszprémi rendőrkapitány, Porga Gyula polgármester, Pogány Péter, megyei főkapitány helyettese, bűnügyi igazgató, Miskolczi Tibor megyei katasztrófavédelmi igazgató helyettes, és Fodor Attila, az élelmiszerlánc kommunikációs igazgatója beszélt  tapasztalataikról. Elhangzott többek között: alapvetően fontos a meglőzésben a párbeszéd a lakossággal. Veszprém közbiztonsága jó, a rendőrség és az önkormányzat, a polgárőrség, a társszervek, a civil szervezetek együttműködése kitűnő, kiemelten kezelik a bűnmegelőzést. Külön programjuk van az időseknek, a fiataloknak, télen a hajléktalanoknak, akiket folyamatosan szemmel tartanak. Az NBT a mostanihoz hasonló országos tapasztalatai alapján a kormánynak javaslatokat tesz a bűnmegelőzéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!