Rendőrségi

2014.11.11. 17:12

Megöllek, ha kinézel!

Veszprém - Fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények ügyében tanúkat hallgatott meg Beszerdik Beáta tanácsa kedden, az Ajkai Járásbíróságon.

Kovács Erika

A vád szerint arcukat fekete símaszkkal fedve a sértettek családi házához mentek a vádlottak 2011 október 5-én, este tíz óra körül. A három vádlott célja az volt, hogy az értékeket megszerezzék, A házat és a család anyagi helyzetét a harmadrendű vádlott jól ismerte. Vittek magukkal ragasztószalagot és kötözőeszközöket az otthon levők megkötözéséhez.

A házban anya és lánya tartózkodott. A vádlottak a sértetteket az épületbe bejutva bántalmazták, pléddel letakarták őket, egyikük fejére az egyik vádlott rálépett, és maroklőfegyvernek látszó tárgyat a feje irányába tartott. Amikor ezt a pléd alól egyik sértett meglátta, egyik vádlott azt kiáltotta neki, ha kidugják a fejüket megöli őket. A bántalmazások, valamint fenyegetések hatására a sértettek elmondták, hol vannak értéktárgyaik. A vádlottak közel négy millió forint értékben vittek el készpénzt, illetőleg ékszereket. A sértettek a bántalmazástól fizikailag és lelki tekintetben is megsérültek. Az ügyet csütörtökön folytatják, lehetőség szerint ítélethirdetés lesz.

Ezek is érdekelhetik