Rendőrségi

2015.01.19. 13:35

Nem egyezett az alvázszám

Devecseri rendőrök ellenőriztek egy autót, amelynek a forgalmi engedélyében rögzített alvázszáma egyezett a motortérben bejegyzettel, de annak közvetlen környezetében friss, festetlen hegesztési nyomok láthatóak.

A devecseri rendőrök 2015. január 17-én 11 óra 30 perckor intézkedtek Devecserben egy szürke színű személygépkocsi vezetőjével  szemben.

A jármű vizsgálatakor feltűnt az egyik rendőrnek, hogy az autón lévő szélvédő és oldal ablakok mind 1994-es évjáratúak, de a forgalmi engedély szerint a gépkocsi 1992-es gyártású. A gépkocsi első szélvédőjén osztrák műszaki érvényességi matrica volt, amelyen egy osztrák forgalmi rendszám volt feltűntetve. Az is látható volt, hogy a jármű eredeti színe bordó volt, ez több helyen is látszott a motortérben.A gépkocsi karosszériájába beütött alvázszám egyezett a forgalmi engedélyben rögzítettel, de annak közvetlen környezetét megvizsgálva feltűnt, hogy az utólag, a közelmúltban került behegesztésre.Az autó vezetője közölte a rendőrökkel, hogy az autó az élettársa tulajdona és soha nem nézte meg, hogy mi a gépkocsi alvázszáma, azt nem ő hegesztette át.

A 40 éves lovászpatonai férfitól lefoglalták a járművet. Vele szemben egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás az Ajkai Rendőrkapitányságon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!