Rendőrségi

2015.01.14. 13:48

Számít a rendőrség a fiatalokra

A rendőrség reményei szerint a leendő tiszt és tiszthelyettes kollégáikat látták vendégül a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon, január 13-án - közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Kovács Erika

A kapitányság illetékességi területén található általános iskolák rendőrségi munka iránt érdeklődő végzőseit, valamint a Szent Benedek Gimnázium Balatonfüredi Tagintézmények rendészeti fakultációs diákjait hívták meg a nyílt napra, hogy a fiatalok megtekintsék a rendőri munka hétköznapjait, "testközelből" szerezzenek tapasztalatot a mindennapi hatósági tevékenységből.

A diákokat Ferencz Gábor rendőr főtörzszászlós, toborzási tevékenységért felelős körzeti megbízott és Szekeres Kornél rendőr őrnagy, megelőzési főelőadó tájékoztatta a kapitányság szervezeti felépítéséről, majd a technikai bemutatón fegyverekkel, szolgálati gépjárművekkel, különféle eszközökkel ismerkedhettek meg a fiatalok. A kutyás bemutatón pedig a négylábúak rendkívüli képességeit is megtekinthették, megmutatták nekik a rabosítás lépéseit, valamint az előállító helyiség "életérzését" is megtapasztalhatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!