Rendőrségi

2015.05.04. 18:43

Nyílt nap a bűnüldözőknél

Pápa - Több száz érdeklődő fordult meg a Pápai Rendőrkapitányság idei nyílt napján, melyen ezúttal is érdekes, izgalmas, változatos programokon keresztül engedtek bepillantást a rendőri hivatásba a szervezők.

Polgár Tibor

Rendőrkutyás bemutató, kerékpáros ügyességi pálya, KRESZ-totó, ujjlenyomatvétel, az előállító helyiség megtekintése többek között ezek szerepeltek az évről évre nagy népszerűségnek örvendő rendőrségi nyílt nap kínálatában. Fiatalok és idősebbek egyaránt kíváncsiak voltak a bűnüldözők mindennapjaira, sokan családostul érkeztek a hagyományosan a magyar rendőrség napjához kapcsolódó rendezvényre.

- A hétköznapokon a rendőrökkel leginkább a közúti ellenőrzések során találkoznak az emberek. Ha be kell jönniük a kapitányságra, akkor jellemzően valamilyen szabálysértési vagy büntetőeljárás miatt keresnek fel bennünket. Azonban a mai nap teljesen más, hiszen a rendőrség érdekes, szórakoztató oldalát szeretnénk bemutatni a civilek számára - fogalmazott Császárné Elek Veronika rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság kiemelt megelőzési főelőadója.

Mint mondta, céljuk, hogy felkeltsék a gyermekek, fiatalok érdeklődését a rendőri pálya iránt, továbbá a nyílt napnak nagyon fontos részét képezi az ismeretátadás, a prevenciós munka, a bűn- és baleset-megelőzési tevékenység. Emellett természetesen a rendőrségi eszközökkel való megismerkedésre is lehetőség nyílt: az érdeklődők szemügyre vehettek például rendőrautót, rendőrségi fegyvereket, golyóálló mellényt, csapatszolgálati eszközöket.

A programot rendőrség-történeti kiállítás is színesítette, míg a csúcspontnak kétségkívül a rendőrkutyás bemutató számított. Ennek során Kocsis József rendőr zászlós, kutyavezető két belga juhász kollégájával engedelmességi gyakorlatokat hajtatott végre, kábítószer-keresési feladatokat imitált, majd pedig az őrző-védő munkából is mutattak be részleteket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!