Rendőrségi

2015.06.19. 14:05

820 extasy tablettát találtak a végzős vegyész hallgatónál

Veszprém - A napokban zár le a Veszprémi Rendőrkapitányság egy kábítószerügyet, amiben egy pesti, illetve több veszprémi fiatal is érintett.

Heffler Péter

Egy január óta húzódó ügy végére tehet pontot a Veszprémi Rendőrkapitányság, miután négy akció keretében foglaltak le nagy mennyiségű kábítószert az elmúlt hónapokban. Az ügy szálai még év elejére nyúlnak vissza, amikor is a rendőr járőrök Veszprémben igazoltattak két fiatalembert és kábítószergyanús anyagot találtak náluk - kezdte Czeglédi Roland rendőr főhadnagy, a Veszprémi Rendőrkapitányság kiemelt fővizsgálója.

Több mint nyolcszáz extasy tablettát talált a rendőrség
Fotó: Veszprémi Rendőrkapitányság

- Marihuána volt náluk, illetve még ennek a terjesztéséhez szükséges eszközöket, például mérleget is találtak a kollégák. Miután a vizeletmintájuk is pozitív lett, megindult az adatgyűjtés, ami megerősítette, hogy nem csak saját fogyasztásra rendelkeztek kábítószerrel, hanem kereskedtek is vele - árulta el Czeglédi Roland, majd hozzátette, hogy az is bebizonyosodott, hogy Veszprém területén fiataloknak árulták a marihuánát. A nyomozás során, amiben felgöngyölítettük a kapcsolatrendszerüket, majd elő is állítottuk fogyasztóikat, jutottunk el egy budapesti fiatalemberhez, aki egy neves pesti egyetem végzős vegyész hallgatója.

Kiderült, hogy a két veszprémi, illetve a pesti fiatalember szoros kapcsolatban áll egymással, és a terjesztéshez szükséges mennyiséget is Pestről szerezték be. Május 28-án jelentős erővel Budapesten elfogtuk a fiatalembert. Nagy mennyiségű kábítószert, mintegy nyolcszázhúsz darab extasy tablettát, illetve pár grammnyi marihuánát foglaltunk le nála. A fiatalembert előzetes letartóztatásba helyeztük - fűzte hozzá a főhadnagy az ügyről, aminek a péntek reggeli akció is részét képezte, amikor a fogyasztókat vitték be a rendőrkapitányságra. Czeglédi Roland elárulta: a gyanúsítottak nagy része pozitív vizeletmintát adott. - Hosszadalmas ügy volt, jó pár éjszakánkba teltek az akciók, amiken egyenként húsz huszonöt ember dolgozott. Azonban hamarosan lezárjuk, már csak pár fogyasztót kell felkutatnunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!