Rendőrségi

2015.12.11. 17:44

Kiskorú fiúknak adtak el biofüvet

Veszprém - A Veszprémi Járási Ügyészség kóros szenvedélykeltés vétsége miatt emelt vádat egy 23 és egy 31 éves veszprémi férfival szemben, akik 2014-ben két kiskorú fiúnak drognak nem minősülő, ugyanakkor kábító hatású anyagot tartalmazó biofüvet adtak el.

Napló-információ

Gulyás Ildikó főügyészségi szóvivő elmondta: a 14 és 16 éves fiatalok 2014 elején maguk keresték fel lakásán az ügy idősebb vádlottját, mivel tudták róla, hogy biofüvet árul. Az elkövető, annak ellenére, hogy tudta, mindketten kiskorúak, egy adagra való, alufóliába csomagolt anyagot adott el nekik. Később a férfi és az idősebb fiú kapcsolata megromlott, így ő nem kereste a vádlottat, de 14 éves társa rendszeres vásárló maradt, és 2014 novemberéig még tízszer vett biofüvet a férfitól.

A két fiatal ugyanakkor pénz hiányában más úton is hozzájutott a drognak nem minősülő, de kábító hatású anyaghoz. Egy 23 éves ismerősük szintén fogyasztott biofüvet, melyet részben ugyanattól a férfitól vásárolt, mint a fiatalok, részben más személyektől vett meg. A fiatal férfi szintén tudta azt, hogy ismerősei kiskorúak, ennek ellenére a 2014 februárja és novembere közötti időszakban többször megkínálta őket az anyagból, amelyet ilyenkor közösen szívtak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!