Rendőrségi

2015.12.14. 12:39

Teljesen kiégett egy idős ember otthona (frissítve)

Vid - Mindene odalett egy idős bácsinak Viden - tudtuk meg Szabó Róberttől a település polgármesterétől.

Kovács Erika

A polgármester elmondta, hogy az egyedül élő idős férfi otthonában hétfőn kora reggel keletkezett a tűz, eddig ismeretlen okok miatt. A ház teljesen kiégett, mondta. A férfit pedig megfigyelésre a pápai kórházba szállították. Szabó Róbert napközben meglátogatta a kórházban, és közölte, hogy az idős ember a körülményekhez képest jól van, az ijedtségen kívül nem történt nagyobb baja. A település elöljárója azt is elmondta a Naplónak, ha szükséges, akkor a kultúrházuknál egy átmeneti szálláslehetőséget tudnak neki biztosítani.

fotó: Balogh Ákos

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, hogy a pápai hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a helyszínre. A felderítés során megállapították, hogy a földszintes épület teljes terjedelmében égett, és két gázpalack is felrobbant. A lángokat végül három vízsugárral és kézi szerszámokkal megfékezték. A tűzeset kapcsán a mentők egy férfit szállítottak kórházba.

Frissítés a helyszínről:

Egy élet munkája veszett oda, semmije nem maradt az idős férfinak

Információnk szerint teljesen kiégett az idős férfi háza a településen, és nem tudott megmenteni semmit. Papucsban, hálóruhában menekült ki az otthonából.

- Fejszével rohantunk ki hajnalban a közelben levő házunkból, mert először csak azt hallottuk, hogy valaki azt kiáltja rémülten, hogy segítség, segítség! Arra gondoltunk, megtámadták - idézi fel a hétfőn történteket Szabó Mercédesz és párja, Kolompár Richárd. A fiatalok az idős embert jól ismerték, és nem akartak hinni a szemüknek, amikor kiléptek az utcára, és lángokban állt a háza, ő meg tétlenül, elkeseredetten nézte a tüzet. A fiatalok elmondják, hogy hamarosan megékeztek a tűzoltók is, és értesítették a polgármestert. Idős, elkeseredett szomszédjuk arról beszélt nekik, hogy tüzelt kis kályhájában, mert hideg volt, eddig is így tett éveken át, mindig nagyon ügyelt a tűzre, és most hajnalban arra riadt fel, hogy füst van az otthonában, aztán meglátta a hatalmas lángokat is.

- Szerencsére volt annyi lélekjelenléte a bácsinak, hogy kimeneküljön a házából, ugyanis hatalmas robbanást is lehetett hallani a tűzben, valószínűleg gázpalack lehetett - meséli Mercédesz. Hozzáteszi azt is, hogy a riadt, átfázott szomszédjukat, akinek arca, keze, ruhája fekete volt a füsttől, azonnal behívták a házukba, teát főztek neki, pulóvert is adtak, mert a férfi egy szál ruhában, illetve papucsban menekült ki az égő házából az utcára.

- Szegény, nagyon szomorú volt, mert az élete munkája veszett oda, az otthona, ami a mindene volt - mutatnak a fiatalok a ház felé, amin kiégetten is látszik, gondos lakója van.

Amint értesült a történtekről, azonnal a helyszínre sietett Szabó Róbert polgármester is, aki lapunknak azt mondja, segítik a bácsit, amiben csak tudják, értesítették egy távoli városban élő fiát, és folyamatosan figyelik falubelijük sorsát. Ha kijön a kórházból, és szükség lesz rá, a kultúrházuknál alakítanak ki számára egy lakrészt, amíg megtalálják a végleges lakhatási megoldást.

A falubeliek arról is beszélnek, az alacsony nyugdíjból élő földijüknek valószínűleg nem lesz arra pénze, hogy helyreállítsa a teljesen kiégett épületet. Úgy tudják, hogy, semmije nem maradt, még ruhája sincs.Csépányi-Barczi Petra katasztrófavédelmi szóvivőtől megtudtuk, a pápai tűzoltók oltották el a tüzet az épületben, ahol két gázpalack is felrobbant. Nátrán Albin a mentőszolgálattól kiemeli, egy személyt füstmérgezéssel szállítottak a pápai kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!