Rendőrségi

2016.01.11. 19:48

Szétverte a bankautomata kijelzőjét, egy órán belül elfogták

Pápa - Kevesebb mint egy óra alatt, forró nyomon haladva fogták el a pápai rendőrök az egyik helyi bankautomata megrongálóját.

Polgár Bettina

- Csapatmunka révén egy órán belül előállítottuk a pénzkiadó automatát megrongáló V. Attilát a Pápai Rendőrkapitányságra - nyilatkozta a Naplónak Németh Péter főtörzsőrmester. Mint mondta, a Tevékenységirányítási Központtól (TIK) kapott ügyeleti küldést követően járőrpárjával, Kovács Gergely törzsőrmesterrel az egyik helyi lakótelepre kellett kimenniük december 28-án este, mivel a közelben lévő pénzkiadó automatát egy ismeretlen személy megrongálta.

Németh Péter a rendőri csapatmunka jelentőségét hangsúlyozta

- Elsőként a figyelőjárőr, Ruzsás Gergely törzsőrmester és járőrpárja, Barát Bence törzsőrmester ért ki a helyszínre. Tájékozódtak, valamint felmérték és biztosították a helyszínt. A járőrtársammal ezalatt adatgyűjtést végeztünk, és megkezdtük felkutatni az elkövetőt. Helyismeretünkre támaszkodva a környékbeli kocsmákban érdeklődtünk, illetve beszéltünk a lakótelepen élő emberekkel is - közölte Németh Péter. Hozzátette, ez idő alatt rádión folyamatosan kommunikáltak a figyelőjárőrrel.

- Egy szemtanú elmondta: látott egy körülbelül 180 centiméter magas, kopasz, fiatal személyt, aki magával vitt egy térkövet, mellyel bezúzta az automata kijelzőjét. Ez a személyleírás ráillett az általunk már ismert V. Attilára, aki gyakran megfordul ezen a környéken - árulta el a főtörzsőrmester. Az adatgyűjtést követően Ruzsás Gergely talált rá a feltételezett elkövetőre az egyik közeli kocsma mellett. - V. Attilát igazoltattuk, átvizsgáltuk a ruházatát, majd előállítottuk a kapitányságra. Másnap már a biztonsági kamera felvételét is kézhez kaptuk, melyen látható volt V. Attila, aki ezt követően beismerő vallomást tett - fűzte hozzá Németh Péter. A Pápai Rendőrkapitányság rongálás megalapozott gyanújával eljárást indított V. Attila ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!