Rendőrségi

2016.01.28. 15:41

Vizet kértek, pénzt vittek

Két nő szívességet kért azoktól, akiket aztán megloptak. A csapat két tagját jogerősen elítélték, ám másodfokon az elsőrendű vádlott ítéletét hatályon kívül helyezték.

Mátételki András

Egy 34 éves nő - akinek az ítéletét hatályon kívül helyezték - és barátnője, a pápai R. Beáta még 2009 augusztusában vitette el magát kocsival Ajkára az ügy harmadrendű vádlottjával, a dabronyi T. Krisztiánnal. A nők egy Mikes utcai lakásba csöngettek be, vizet kértek. Míg egyikük elterelte jótevőjük figyelmét, társa belépett a szobába, ahol az asztalon volt egy táska, nyolcvanezer forintot talált benne. Gyorsan zsebre vágta, majd mindketten sietve távoztak.

Hetekkel később T. ismét elvitte őket Mercedesével Ajkára, ahol ez alkalommal az Újélet utca egyik emeletes házánál álltak meg. A gépkocsivezető figyelt, míg a két nő becsöngetett egy asszonyhoz. A szöveg ugyanaz volt: egy pohár vizet kértek. Megint sikerült egyiküknek besurrannia a szobába, ahol a szekrényben hetvenezer forintot talált. Nem sokáig örülhettek a sikerüknek, mert az ajkai nyomozók lefülelték őket, így kerültek az Ajkai Járásbíróság elé. Fellebbezés után a per a Veszprémi Törvényszéken folytatódott, ahol R. Beátát egy rendbeli lopás bűntette miatt - mint különös visszaesőt - másfél év börtönre ítélték. A gépkocsivezetőt - ő is különös visszaesőnek számít - lopás vétségében találták bűnösnek mint bűnsegédet. Büntetése egy év börtön.

Az elsőrendű vádlott ítéletét hatályon kívül helyezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!